2020. július 5. vasárnap Emese, Sarolta

Nem kell vagyonokat költened rá: már százezer alatt is kapsz jó mosogatógépet


10 különböző márkájú, összesen 48 mosogatógépet tesztelt laboratóriumban a Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi fogyasztóvédelmi szervezetekkel együtt. Vizsgálták, hogy milyen jól tisztítanak, szárítanak, mennyire zajosak, illetve mennyire energiatakarékosan működnek.


10 különböző márkájú, összesen 48 mosogatógépet tesztelt laboratóriumban a Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi fogyasztóvédelmi szervezetekkel együtt. Vizsgálták, hogy milyen jól tisztítanak, szárítanak, mennyire zajosak, illetve mennyire energiatakarékosan működnek.

A tesztből kiderül, hogy 200 ezer forintért már kaphatunk olyan készüléket, amelyik viszonylag jól tisztít, szárít, energiatakarékos, és még nem is túl zajos. Az egyesület szerint jó hír viszont, hogy ennél jóval olcsóbban, már 110 ezer forint alatt is találunk legalább közepesen tisztító, szárító, viszonylag energiatakarékos készüléket, ha beletörődünk, hogy nem bánjuk, hogy a készülék egy kicsit hangos.

A tesztelt mosogatógépek közül mindössze hat kapott legalább 70 százalékos értékelést az összes szempont alapján, ezek a 200-450 ezres árkategóriába tartoztak A tesztelt készülékek között volt beépíthető és szabadon álló is, és több márkát is teszteltek, például Bosch, Miele és Siemens mosógép is volt a vizsgált készülékek között. Ezeken felül 26 mosogatógép ért el egy kicsivel gyengébb, de legalább 60 százalékos eredményt az összesített rangsorolásban, amelyek között viszont voltak például 90 ezer forintos készülékek is.

A mosógépeket különféle szempontok szerint pontozták:

  • tisztításra egy termék sem kapott maximum pontot, és mindössze 4 készülék ért el legalább 4 pontot a 0-tól 5-ig terjedő skálán. Habár a jól teljesítő gépek között volt kifejezetten olcsó 80-90 ezer forintos mosogatógép is, ezek a készülékek nem éppen csendesek
  • szárítási hatékonyság szempontjából már valamivel jobb a helyzet. Itt 10 termék kapott legalább 4 pontot, bár maximumot itt sem ért el egy mosogatógép sem
  • energiafogyasztás alapján mindössze 5 termék kapott legalább 4 pontot az 5-ből, vagyis viszonylag kevés áramot fogyaszt. Ebből 2 gép 200 ezer forint körül áron mozog, közepes ill. jó tisztítási és szárítási hatékonysággal
  • hangosság szempontjából a termékek kevesebb mint fele ért el legalább 3 pontot, de 4-nél több pontot egyik sem kapott.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk