15 °C Budapest

Így újítsd meg fillérekből tavaszi ruhatárad

Pénzcentrum
2014. április 6. 08:03

Itt a tavasz, és itt az ideje, hogy megújítsd a ruhatárad. Ha körbenézel a boltokban, rájössz, hogy a határ a csillagos ég. Egy-egy lenge darabért 5-10 ezer forintot is elkérhetnek, és akkor a cipőárakról még nem is beszéltünk. De kinek van erre pénze? A Pénzcentrum.hu tippjeivel azonban akár több százezer forintot is megspórolhatsz.

A Pénzcentrum.hu összegyűjtött pár tippet ahhoz, hogy fillérekből megúszd a nagy tavaszi ruhatárfrissítést.

1. Hibás, de könnyen javítható áruk. Budapesten több erre szakosodott boltban, jó pár márka ruhadarabjai közül válogathatsz, gyakran eredeti áruk tizedéért. Ezek a termékek kisebb hibákkal rendelkeznek, ez magyarázza olcsóságukat. Leesett gombok, kisebb lyukak vagy szakadások, meghibásodott cipzárak: könnyen orvosolható problémák. Persze bele lehet futni javíthatatlan cuccokba is, de ez ne szegje kedvünket. Általában övek, táskák, pénztárcák és egyéb kiegészítők is vannak a kínálatban. Külön efféle gyűjtőboltokban ékszereket is vásárolhatsz, ha már csak az hiányozna a teljes körű megújuláshoz. Írd be az internetes böngésződ keresőjébe, hogy hibás ruhák boltja, és válaszd ki a hozzád legközelebb eső butikot.

2. Turkáló. Talán kicsit idő- és barangolásigényes, de még mindig így lehet a legolcsóbb és legmenőbb cuccokra bukkanni országszerte. Akár tíz-tizenöt turkálót is végig kell járni, mire megtalálod a kedvedre való darabokat, de megéri, hiszen sok esetben teljesen új ruhákat is találhatsz az eredeti ár töredékéért. Ha az olcsóság fontos szempont számodra, figyelj arra, hogy ne a luxusmárkák turkálójába térj be, mert amiket ott találsz, még így is elég drágák lesznek. Ha megszeretsz egy-két turkálót, figyeld meg, mikor van bálabontás, és akkor térj be, így elsőként túrhatod át a készletet. Ha zavar a turkálás ténye, számos olyan üzletet is találhatsz, ahol fogasra akasztva találod a portékákat.

3. Rendelj online, vagy vegyél ruhát apróhirdetés útján. Bár jóval olcsóbban juthatsz új vagy használt ruhákhoz, ha a neten keresztül szerzed be őket, nem biztos, hogy eltalálod a méretet. Nincs lehetőség felpróbálni, és az utólagos reklamáció olykor bonyolult lehet. De ezektől függetlenül rengeteg olyan darabra szert tehetsz, ami másnak már nem kell, viszont te imádni fogod. Ha az eladóhoz hasonlóan te is megszabadulnál használt, de még jó állapotban lévő ruháidtól, érdemes előre tájékozódnod, hogyan kell adózni ezen cuccok után.

KATTINTS! Interneten adod el a cuccaidat? Így kell adóznod utána

4. Cserebere fogadom. A családodban, barátaid, ismerőseid vagy kollégáid körében biztos akad olyasvalaki, aki szabadulna kinőtt, nem használt ruháitól. Lehet, ingyen is odaadná, de igazságos üzletet is köthetsz, ha elcseréled, amire már nincs szükséged. Így a nálad lévő felesleg is hasznossá válik. Érdemes körbekérdezni és akár szélesebb körben elindítani egy cseremozgalmat. Szoktak ilyen akciók lenni Budapesten, a közösségi oldalakon megtalálhatod a hirdetésüket. Ide bárki elmehet, és általában annyi ruhát hozhat el, ahányat vitt.

5. Garázsvásár. Jártadban-keltedben, kertvárosi környezetben tavasszal gyakran találkozhatsz garázsvásárral. Ilyenkor az ott lakók kipakolják felesleges cuccaikat, és jutányos áron megszabadulnak tőlük. Ruhákat is találni egy-egy ilyen kirakodóvásáron. Sokszor Facebookon is szerveződnek efféle vásárok, érdemes rákeresni és informálódni a lehetőségekről.

6. Csináld magad! Megunt, nem sűrűn hordott dolgokból fantasztikus új ruhadarabok készülhetnek. Nagyméretű férfipólókból lehet például különböző mellényeket vagy topokat gyártani, csupán egy olló segítségével. Általában az ujjak, a nyaki paszpól és az alsó varrás levágásával kell indítani, és utána jöhetnek a variációk. Például a hátrész ujjnyi széles csíkokra vágásával - körülbelül arasznyira a tetejétől, illetve az aljától - csinos topot kaphatunk. Ezeket a csíkokat sorozatosan össze kell csavarni, majd az utolsó hurkot szét kell vágni és összekötözni.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Vagy szintén a kiinduló helyzetből továbbfejlesztve mellényt készíthetünk oly módon, hogy elől szétvágjuk a pólót, az ujjaktól, a paszpóltól és az aljrésztől már megszabadított hátsó, illetve vállrészt ujjnyi széles pólódarbabokkal összekötözve formálhatjuk tovább kedvünkre.

Egy nagyobb méretű férfiingből is csodákra lehetünk képesek:

De csinálhatunk egy szoknyát akár tíz másodperc alatt egy hosszú ujjú pólóból:



+ 1. Bár itt nem válogathatsz kedvedre, talán mégis találhatsz olyat, ami tetszik:
van egy csoport Facebookon, a Budapest Minden Ingyen. Ide tagfelvétel után bárki felteheti azon cuccait, amiket már megunt, vagy csupán nincs szüksége rájuk többé. Rengeteg használati tárgy kerül fel ide, tatarozáshoz, iskolához szükséges dolgok, és nem utolsó sorban számos ruhadarab.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem