7 °C Budapest

Dübörög a magyar használtautó-piac: ezek a legkeresettebb márkák

2018. április 19. 11:07

Továbbra is lendületben van a hazai használtautó-piac: 2018 első negyedévében 175 ezer használt személyautó adásvétele zajlott le, ami több mint 11 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi szintet.

Az év elejét jellemző kisebb szezonális visszaesés dacára továbbra is csúcsközelben van a hazai használtautó-piac aktivitása

- mondta el  Halász Bertalan, a JóAutók.hu vezérigazgatója, aki hozzátette, hogy a növekedést jelentősen támogatta, hogy az újautó-eladások 30 százalékkal nőttek tavalyhoz képest, de komoly utánpótlást biztosított a használtautó import is, amely több mint 9 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakának szintjét - írja közleményében a JóAutók.hu.

A VW veri az abszolút kedvencet

Az eladott használt autók harmada három márka közül kerül ki. Az első negyedévben gazdát cserélt használt autók 13,3 százaléka volt Opel. Fontos változás, hogy míg a korábbi években a Suzuki állt a második helyen, idén már a Volkswagen vette át a helyét 9,9 százalékkal - a Suzuki részesedése jelenleg 9,8 százalék. A Volkswagen térnyerését egyébként az iránta mutatott folyamatosan élénkülő kereslet is segíti: a JóAutók.hu portálon az elmúlt év utolsó negyedévében 42 százalékkal, míg az idei első negyedévben már több mint 50 százalékkal többen kerestek erre a márkára, mint a Suzukira. Ez a preferencia főként a használtautó-importon keresztül tovább erősítheti a német márka hazai pozícióit.

Kategóriánként vizsgálva a hazai használtautó-forgalmat megállapítható, hogy az adásvételben legnagyobb, 31 százalékos arányban az alsó-középkategóriás járművek vesznek részt (itt a leggyakoribb modell az Opel Astra). A kisautók 25, míg a felső-középkategóriás járművek 16 százalékát biztosítják a forgalomnak. Előbbiek között a Suzuki Swift, míg utóbbiaknál a VW Passat a leggyakrabban előforduló modell. Bár részarányuk továbbra sem túl jelentős, évek óta tart az egyterűek (9%), valamint az utcai terepjárók (7%) előretörése.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm