A képen öt szelet görögdinnye fekszik egy fa vágódeszkán egy otthon konyhájában. A háttérben a mosogató és a mosogatással kapcsolatos egyéb dolgok láthatók.

Óriási akciódömping robban Aldi üzleteiben: mit lép erre a PENNY, Lidl, Tesco, Spar?

2024. június 21. 11:36

Ebben az évben a megszokottól mintegy két héttel korábban kezdte kínálni üzleteiben a magyar dinnyét az ALDI. A sárgadinnye már június 12-től magyar forrásból érkezik az áruházlánc raktárába, a görögdinnye esetében pedig június 21-től kezdik meg a beszállítást a magyar termelők az ALDI-nak. A vásárlók idén három termőterület – Békés, Tolna és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye – magyar kínálatából válogathatnak, kedvező időjárás esetén akár szeptember közepéig.

z időjárásnak köszönhetően korábban kezdett érni Magyarországon a dinnye, ezért az ALDI-nál a szokásosnál két héttel korábban elindult a magyar dinnye szezonja. A vállalat központi raktárába már június 12-e óta érkezik magyar sárgadinnye, június 21-étől pedig a görögdinnyét is kizárólag hazai termelők szállítják az ALDI-nak. A meglévő áruházi készletek folyamatos frissítésének köszönhetően az ALDI már napokon belül kizárólag magyar dinnyével szolgálja ki a hazai fogyasztók igényeit. Ezzel a lépéssel tovább emelkedik a hazai forrásból származó zöldségek és gyümölcsök aránya a diszkontlánc üzleteiben.

Az idei évben az ALDI a hazai fogyasztók által legkeresettebb termékekből álló kínálattal várja a dinnyekedvelőket, hiszen kétféle sárga- és kétféle görögdinnyét is árusít. A sárgadinnyék között megtalálható a klasszikus narancsszínű húsú CANTALOUPE, amely a hagyományos ízek kedvelőinek szól, valamint a népszerű, fehér húsú GÁLIA, amely szintén a szokásosnál 2-3 héttel korábban, július közepe helyett már június utolsó hetében elérhető lesz. A görögdinnye szerelmesei szintén két variáció közül választhatnak: a legkedveltebb továbbra is a hagyományos, sötétzöld héjú, piros húsú görögdinnye, amely mellett a mag nélküli változat is kapható lesz az ALDI üzleteiben.

Az ALDI-nál mindig is a magyar beszerzési forrásokat részesítettük előnyben, így a fogyasztók ízletes és ellenőrzött minőségű, friss termékekhez juthatnak hozzá nálunk. Idén akár egy hónappal is hosszabb lehet magyar dinnye szezonja nálunk: a fogyasztók akár 100 napon keresztül is hazai forrásból származó gyümölcsökkel találkozhatnak üzleteinkben. Magyarországi nyitásunk óta mintegy 28 000 tonna hazai dinnyét értékesítettünk, amivel a honi termelőknek nyújtottunk stabil belföldi piacot és kiszámítható partneri együttműködést

– mondta Bernhard Haider, az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. országos ügyvezető igazgatója.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 23. kedd
Lenke
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. július 22. 19:14
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem