Elképesztő árakkal támad a Primark itthon: nyitás előtt jutottunk be az első üzletbe

Elképesztő árakkal támad a Primark itthon: nyitás előtt jutottunk be az első üzletbe

2024. május 27. 12:45

Mint ahogy arról a Pénzcentrumon beszámoltunk, holnap nyit a magyarországi első Primark üzlet, mely kapcsán sajtótájékoztatót tartottak hétfő délelőtt. Maciej Podwojski, a lánc közép-kelet-európai vezetője a sajtóbejáráson exkluzív információkat is megosztott, mi pedig körbefotóztuk, milyen árakra számíthatnak a vásárlók

Az Aréna Mallban található első hazai Primark: 3100 négyzetméter, és nagyjából 180 alkalmazottal indul el. Összesen 22 próbafülkét alakítottak ki, és 18 pénztárat. 

A közép-kelet-európai vezetőjével készült interjúnkat itt olvashatod:

A sajtótájékoztatón arra a kérdésre, hogy várható-e egy második, esetleg egy harmadik üzlet nyitása, Maciej Podwojski azt válaszolta, nagyon figyelni fogják a piacot, és ezek alapján döntenek majd a további hazai terjeszkedésről. Jelenleg erre az üzletre koncentrálnak, ami a régióban sorban a 13.

A click and collect konstrukció egyelőre csak nagy Nagy Britannia területén működik, ott 57 üzletre bővítik ki hamarosan, de ez még csak próbaidőszak, Közép-Kelet-Európában nincs tervben. Ellenben a honlapon minden termék pontos ára megtekinthető. A legdrágább termék, ami az üzletben kapható, 50 euró, azaz nagyjából 20 ezer forint.

Mint elhangzott, legnépszerűbb termékük a női zokni, és az egyéb olcsóbb kiegészítők. A vásárlókat holnaptól, május 28-tól várják.

Magyarországon és a kelet-európai országokban gyakori probléma, hogy az ide érkező termékek minősége alacsonyabb, mint amit Európa nyugati részeibe szállítanak, Maciej Podwojski ennek kapcsán kifejtette, ez a Primark esetében nem áll fenn. Mivel ő lengyel, ismeri a problémát, de minden termékük a cseh depóból érkezik üzleteikbe, így különbség nem lesz a minőségben.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Te mit gondolsz a saját márkás termékekről?

A következő hetekben a Pénzcentrum és a Debreceni egyetem közös, nagymintás felmérést végez, hogy kiderüljön, hogyan vélekednek a hazai vásárlók az ún. kereskedelmi/saját márkás, illetve a gyártói márkás termékekről. Az alábbiakban arra szeretnénk megkérni, hogy töltsd ki a kérdőívet, ezzel segítve munkánkat. Köszönjük!

 

A képeket Gosztola Judit készítette.

NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 17. hétfő
Laura, Alida
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm