18 °C Budapest
woman hand hold shopping cart with Abstract blur supermarket aisle background

Újra vasárnapi boltzár élesedik Magyarországon: szinte egyetlen bolt sem fog kinyitni

2024. március 25. 09:33

A legtöbben már az ünnep előtti hétvégén elvégezik a húsvéti nagybevásárlást. Ha azonban valami mégis kimaradna, akkor ezen a héten még beszerezhetjük, de érdemes figyelembe venni, hogy március 29. nagypéntek, azaz munkaszüneti nap lesz, így az üzletek többsége zárva tart.

2024-ben korábban köszönt ránk a húsvét, március 29-én, nagypénteken kezdődik az ünnepi hétvége, melyet március 30-án, nagyszombaton, március 31-én, húsvétvasárnap, valamint április 1-jén, húsvéthétfőn ünnepelhetünk. Nagypéntek már 2017 óta munkaszüneti nap, ezért a nagyobb üzletláncok mellett a plázák és bevásárlóközpontok is zárva tartanak ezen a napon. Ugyanez vonatkozik a húsvétvasárnapra és húsvéthétfőre is. Azonban érdemes megjegyezni, hogy szombaton, március 30-án, minden áruház és bolt nyitva lesz, így ezen a napon lehetőség lesz a vásárlásra.

A boltok nyitvatartása: Csütörtökön és szombaton az üzletekben a megszokott nyitvatartás szerint várják a vásárlókat, vasárnap és hétfőn jön a boltzár.

Kivételek:

Egyes CBA, Coop és Reál boltok vagy kisebb üzletek nyitva lehetnek az ünnepnapokon is. Mivel nincs egységes nyitvatartási rend, érdemes megnézni még az hosszú hétvége előtt a boltokban kihelyezett tájékoztatókat, nehogy meglepetés érjen.

Ami még nyitva lesz

  • a benzinkutak
  • az ügyeleti rend szerint működő gyógyszertárak
  • az önálló virágboltok
  • az újságosok
  • az édességboltok
  • a vendéglátó- és szórakozóhelyek
  • a kisebb, boltok, trafikok, ahol a tulajdonos vagy a családtagja áll a pult mögé.
  • Húsvétkor nyitva lesznek a benzinkutaknál működő Spar üzletek (OMV és Lukoil kútjáinal), illetve Fresh Cornerek (MOL) és a mini Tescók (Shell). Valószínűleg az éjjel-nappalik sem zárnak be teljesen (Manna, Roni).
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem