20 °C Budapest
El sem hiszed, mire készül a Müller drogérialánc: hihetetlen, erre a lépésre kevesen számítottak tőlük

El sem hiszed, mire készül a Müller drogérialánc: hihetetlen, erre a lépésre kevesen számítottak tőlük

2024. március 1. 18:33

A SWIETELSKY Magyarország Kft. által, a budapesti Váci utcában épülő, 8500 négyzetméteres új üzletház és 40 nagyméretű bérlakás kivitelezése feszített tempóban zajlik, ahol a szerkezetépítési munkák mellett már a belső terek kialakítása is elkezdődött - írta meg a Magyar Építők.

A budapesti Váci utcában intenzív munkálatok zajlanak egy új üzletház és 40 nagyméretű bérlakás építése kapcsán. A SWIETELSKY Magyarország Kft. által végzett projekt, amely 8500 négyzetméteren nyújt majd helyet kereskedelmi és lakóegységeknek, mindössze másfél év alatt kerül megvalósításra.

Az építkezés helyszíne a Váci utca és a Régi posta utca sarkán található, ahol korábban a Fontana Divatház állt. A beruházást a Müller cég magyarországi leányvállalata finanszírozza, amely Európa-szerte több mint 750 drogériaüzlettel rendelkezik. Az Óbuda Group vállalta a projekt lebonyolítói és műszaki ellenőri feladatait.

A tervek szerint az új épület nem csak kereskedelmi szempontból lesz jelentős, hanem lakhatási lehetőséget is biztosít majd. A föld alatti két szinten mélygarázst alakítanak ki, míg a föld feletti részen kiskereskedelmi egységek és bérlakások kapnak helyet.

A Müller új üzlete is itt nyílik majd meg.

A szerkezetépítési munkák 2022 novemberében kezdődtek el, és már március végére elkészül az épület vasbeton szerkezete. A mély- és magasépítési munkálatok során először a mélygarázs alaplemezeit és vízzáró szigetelését hajtották végre, majd az emeletek építése következett.

Az épület tervezésekor figyelembe vették az előző struktúra egyes elemeit is; például az egykori Fontana-ház lépcsőházát integrálták az új gépészeti toronyba. Az új épület és a szomszédos hotel közötti kapcsolatot előregyártott vasbeton falakkal oldották meg.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az építkezés ütemezése rendkívül szoros: miközben az emeleteken még folyamatban vannak a szerkezetépítési munkák, addigra a földszinten már belső terek kialakítása zajlik. Ez olyan komplex logisztikai feladatokat ró a kivitelezőkre, mint például az anyagellátás biztosítása egy zsúfolt sétálóutcán keresztül.

A projekt sikere nem csak az épület funkcionális és esztétikai jellemzőiben mutatkozik majd meg, hanem abban is, hogy milyen hatékonyan kezelik az ilyen típusú városi fejlesztésekre jellemző logisztikai és tervezési kihívásokat.

Címlapkép forrása: Róka László/ MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 28. 16:06
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm