kifli

Megszólalt a Kifli vezére: ez most egy olyan időszak, amit ki kell bírni, amikor áldozatokat kell hozni

2023. január 18. 12:02

Általános probléma a hazai boltokban, hogy az árstopos csirke és tojás korlátozott készlettel vagy egyáltalán nem elérhető. Már a sajtóban is az a tanács terjed, hogy kora reggel érdemes boltba járni, hiszen ilyenkorra töltik fel áruval a polcokat és a reggeli roham után a legtöbb helyen már nem lehet hozzájutni a termékekhez - olvasható a Kifli.hu közleményében.

“Mi is megtehetnénk, hogy külföldről származó olcsó és silány minőségű csirkét árulunk, de nem tesszük. Fontosnak tartjuk azt a minőséget, amit a magyar gazdák garantálnak, és örülünk, ha a vásárlóinkkal közösen a hazai gazdaságba forgatjuk vissza a pénzt" - mondta el Klekner Péter, a Kifli.hu ügyvezetője.

Az, hogy hazai gazdákkal, beszállítókkal dolgozunk és nincsenek fizikai boltjaink, lehetővé teszik a folyamatos ellátást. Egyedi esetek persze előfordulhatnak, de amikor már nálunk is elfogy a csirke, akkor máshol már régen nem kapható. A folyamatos tervezés, a vásárlói igények monitorozása, az adat alapú elemzés és a fejlett logisztikai háttér mind elősegítik azt, hogy a termékek nálunk szinte mindig elérhetőek

- mondta el a cég ügyvezetője.

A közleményben kitér arra, hogy a magyar gazdákkal, gazdaságokkal való együttműködés nem csak azért fontos, mert a rövidebb szállítási útvonal kisebb öko-lábnyomot és frissebb árut jelent, de "gazdaságilag is fontos, hogy visszaforgassuk a pénzt az országba".

Nem árulok el azzal nagy titkot, hogy az árstop elsősorban a kiskereskedőket sújtja. Ez most egy olyan időszak, amit ki kell bírni, amikor áldozatokat kell hozni azért, hogy a cég működhessen és hiába lenne adott esetben olcsóbb bizonyos termékeket külföldről behozni, nekünk fontosak a partnereink, fontos a magyar gazdaság fenntarthatósága

-tette hozzá. Klekner Péter közlése szerint a vásárolt mennyiség tekintetében a csirkénél 80%, míg a tojásnál 99% a hazai márkák fogyása a teljes kínálat tekintetében. 

Címlapkép: Kifli.hu

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 27. péntek
Angelika
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?