Mature man checks his grocery list.

Ezért van sok helyen hűlt helye az árstopos cukornak, lisztnek: rengeteg magyar jár pórul így

2023. január 17. 20:45

Bár múlt héttől a boltoknak kétszer annyit kellene tartani az árstopos élelmiszerekből, Neubauer Katalin, a Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség titkára az RTL Híradóban azt mondta, nem egyértelmű a rendelet.

Hiába, hogy múlt héttől a boltoknak kétszer annyit kellene tartani az árstopos élelmiszerekből, rengeteg vásárló még most is csak hűlt helyét találja a cukornak, a lisztnek vagy éppen az árstopos 2,5 százalékos tejnek. A hiány sok boltban, sok településen előfordul, és bár országos problémáról nincs szó, sok vásárlónak okozhat kellemetlen perceket.

Mindeközben Neubauer Katalin titkára arról beszélt a csatorna híradójában, hogy a Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség szerint nem egyértelmű a rendelet szövege, ezért pontosítást kértek. A híradóban elhangzott az is, hogy Nagy István az Indexnek adott interjújában arról beszélt, hogyha nem lenne árstop, akkor a legszegényebbeknek 30 százalékkal emelkednének a élelmiszerköltéseik. A GKI szakembere szerint viszont a miniszter téved, hiszen a legszegényebbek is megfizetik az árstop árát, méghozzá más termékek árában.

Arról pedig a Pénzcentrumon mi is beszámoltunk, hogy például a sertészsír több mint 100, míg a fehér és félbarna kenyér 100 százalékkal drágult 2021 és 2022 decembere között. Márpedig más élelmiszerek mellett ezek is ott vannak a legszegényebb magyarok mindennapi fogyasztási cikkei között.

Hol a legolcsóbb bevásárolni Magyarországon?

A Pénzcentrum és a Debreceni Egyetem közös kutatást indít. A kutatás keretei között végső fogyasztókat kérdezünk meg, véleményük szerint mely élelmiszerlánc üzleteiben tudnak a legolcsóbban és mely lánc üzleteiben tudnak a legdrágábban bevásárolni. A kérdőív mindenki számára nyitott, bárki kitöltheti azt. Az űrlap kitöltése csupán néhány percet vesz igénybe, mindössze egy lényegi kérdést tartalmaz a demográfiai jellegű kérdések mellett. Kérjük, töltsd ki a kérdéssorunkat!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 29. vasárnap
Adél
4. hét
Január 29.
Balassagyarmat napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. január 28. 19:18