Mi történt? Egyre több magyar már így fizet a pénztáraknál

Mi történt? Egyre több magyar már így fizet a pénztáraknál

MTI
2022. június 16. 10:45

Közel harmadával nőtt a belföldön végrehajtott bankkártyás vásárlási tranzakciók értéke az első negyedévben 2021 azonos időszakához képest, meghaladva a 2606 milliárd forintot, miközben a határon túli kártyás vásárlásoknál is 56 százalékos ugrás történt.

A vásárlási műveletek száma is több mint 30 százalékkal nőtt éves összevetésben, megközelítve ezzel a 313,4 milliót. A belföldön kibocsátott kártyákkal végrehajtott tranzakciók száma 16 százalékkal nőtt egy év alatt, az értékük pedig jóval több mint másfélszeresére, 401 milliárd forint fölé emelkedett - írta a Világgazdaság csütörtökön a Magyar Nemzeti Bank (MNB) adatai alapján.

A megugrás a lap szerint több okból sem meglepő: egyrészt a 2021 első negyedévében még javában tomboló harmadik járványhullám miatt alacsony volt a bázis, másrészt az idei év elején a lakosságnál jelentkező, a kormányzati intézkedéseknek köszönhető extrajuttatások is jótékonyan hatottak a forgalomra.

A cikk szerint különösen figyelemre méltó a mobiltárcás fizetéseknél mutatkozó robbanásszerű fejlődés: az első negyedévben már több mint 290 milliárd forint értékben regisztráltak ilyen tranzakciókat itthon és külföldön, ami csaknem háromszorosa az egy évvel korábbinak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 1. szombat
Malvin
39. hét
Október 1.
A zene világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?