15 °C Budapest
Te is vettél ilyen rágcsálnivalót a Müllerben? Meg ne edd, cianid lehet benne!

Te is vettél ilyen rágcsálnivalót a Müllerben? Meg ne edd, cianid lehet benne!

2022. február 8. 15:32

Újabb termék kerül visszahívásra, most a Müller üzletlánc által forgalmazott termékre kell figyelniük a vásárlóknak. Aki ebből a mandulából vásárolt, az ne fogyassza el a terméket, mert cianid veszély áll fenn.

Különböző kiszerelésű mandula és őrölt mandula termékeknél cianid veszély áll fenn, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal visszahívta ezeket a termékeket - tájékoztatott a Nébih.

A magas keserűmandula tartalom miatt a termékben magas az amigdalin mennyisége, amely az emberi szervezetben cianiddá alakul - magyarázták. A hivatal arra kérte a vásárlókat, hogy az Alnatura Bio Mandeln 200 grammos kiszerelésű, spanyolországi eredetű, idén november végén lejáró, a Müller üzletlánc által forgalmazott terméket ne fogyasszák el.

Szintén problémát észleltek az Alnatura Bio Mandeln 150 grammos őrölt mandulánál, amely ugyancsak a Müller üzletláncban kapható és Spanyolországból származik; ennek a minőségmegőrzési ideje idén augusztus 10.

A dennree márkájú, 250 grammos, spanyolországi eredetű "Európai mandulát" ugyancsak érinti a visszahívás; az idén augusztus 26-ai lejáratú termékeket nem szabad elfogyasztani. A Nébih azt javasolta, hogy aki vásárolt a visszahívásban érintett termékekből, az a vásárlás helyén érdeklődjön a vételár visszatérítésének lehetőségéről.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 23. 14:05
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm