8 °C Budapest
Pumpkin seed oil in a glass jar and fresh raw seeds on old wooden table.Healthy eating,diet or vegan food concept.Selective focus.

Borsos áron adják az Őrség féltett kincsét: minden cseppje aranyat ér

2022. január 4. 08:15

Egyre nő a kereslet az elmúlt időszakban, hazánk egyik kiemelkedő termékére, a tökmagolajra. A különleges olaj amellett, hogy rendkívül egészséges, számos jótékony hatása van, ezért érdemes rendszeresen fogyasztani. Hogyan készül, illetve mennyiért vásárolhatjuk meg? Ennek járt most utána a HelloVidék.

Tavaly megjelent a rendelet az oltalom alatt álló eredetmegjelölések és földrajzi jelzések nyilvántartásába való bejegyzéséről („Őrségi tökmagolaj” [OFJ]). (2021. július 26.). Az OFJ jelölés az adott földrajzi hely és a termék neve közötti kapcsolatot hangsúlyozza.

A boltok polcain isok különféle kiszerelésben találunk tökmagolajat. A legkisebb kiszerelés 40 ml, ennek ára átlagosan 756-907 Ft/üveg között mozog. A 100 ml-es változat ára már 1095-1498 Ft/üveg között mozog. A Tesco online kínálatában a tökmagolaj 250 ml-es kiszerelése 2689 Ft/üveg áron kapható, az Auchan online polcain a 250 ml-es kiszerelést 2489 Ft/üveg áron, a Spar online shopjában pedig a 250 ml-es tökmagolaj 3099 Ft/üveg áron szerezhető be.

Miért érdemes fogyasztani?

A tökmagolaj nagyon gazdag vitaminokban (A-, E-, B1-, B2-, B3-, B6- és C-vitaminban gazdag), ásványi anyagokban és nyomelemekben (Kálium, Kalcium, Magnézium, Foszfor, Vas, Cink, Nátrium, Mangán, Réz és Szelén), jótékony hatású a prosztata jóindulatú megnagyobbodása által okozott panaszokra, szelén tartalmának köszönhetően jelentős szerepet játszik a prosztatarák megelőzésében. Felfázás és húgyúti megbetegedések esetében, nők számára kifejezetten ajánlott.

A teljes cikk arról, milyen jótékony hatásai vannak még a tökmagolajnak, és mitől különleges az őrségi fajta, a HelloVidék oldalán olvasható.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem