24 °C Budapest
Woman using digital tablet and credit card to do shopping

Itt a szabálytalan magyar webáruházak friss feketelistája: ismert nevek is a felsorolásban

2021. augusztus 30. 21:03

Nyilvános a súlyos szabálytalanságokat elkövető webáruházak listája, záporoznak a bírságok is. A legfrissebb adatok szerint 571 vállalkozás szerepel a valamilyen jogsértést elkövető webshopok adatbázisában, ami hasonló a korábbiakhoz. Jellemző módon egyébként a webáruházakból vásárlók sokszor nem olvassák el figyelmesen a vásárlási feltételeket. Az elállási jog pedig mindent visz a hibák sorában.

Jelenleg 571 jogsértés található a súlyosan vétkező webáruházak listáján az Innovációs és Technológiai Minisztérium honlapján. A jogszabályok által meghatározott szabálysértéseket elkövető webshopok két évre bekerülnek ebbe a nyilvántartásba. 

Az elkövetett és feltárt hiányosságok száma sokkal magasabb (szám szerint 984), mint az elmarasztalt webáruházaké, ugyanis előfordul, hogy egy ellenőrzés során ugyanannál a vállalkozásnál több mulasztást is megállapítanak.

Szabálytalanság esetén bírságot kapnak a webáruházak, a hibákat pedig ki kell javítaniuk. Ennek gyorsaságát illetően - az alábbi táblázat alapján - szembetűnő az elmaradás, hiszen a valamilyen szabálysértést elkövető 571 webáruházból csak 416 javította ki gyorsan a hibáját.

A Blokkk.com szakportál megvizsgálta a megbírságolt webáruházakat, amelyek listája némileg gyarapodott az elmúlt időszakban. Megnézték azt is, hogy a top webáruházak között akad-e súlyosan vétkező.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Vannak ismételten vétkezők is, amelyek esetében 200 ezer forintnál indul a bírság. A Blokkk.com arra a megállapításra jutott, hogy az egyik leggyakoribb hiba éppen az elállási joghoz kapcsolódik, de másfajta szabálytalanságból is akad bőven.

A fogyasztóvédelmi hatóság egyébként rendszeresen próbavásárlásokat is végez a webáruházaknál a szabálytalanságok elkerülése, illetve feltárása érdekében. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Megdőlt a nagy videójáték-tévhit: ezt rengeteg szülő elrontja, súlyos árat fizet érte

A 6-18 éves fiatalok mintegy heti 8 órát töltenek játékkal, a magyar gyerekek pedig mintegy 76 százaléka ezzel tölti a szabadidejét.

Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 6. szerda
Csaba
27. hét
Július 6.
A csók világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?