16 °C Budapest

Nem tudod, mit kapjon a nagyi? 7+1 könyv, amivel nem lőhetsz mellé

2020. december 22. 11:01

A nagyszülők talán még sosem voltak olyan fontosak mint idén karácsonykor. Ha valami igazán különlegessel szeretnéd meglepni a nagymamát, akkor az alábbi lista sokat fog segíteni a választásban.

Egy friss kutatásából kiderült, hogy a legnagyobb arányban ajándékba szánt könyvet, szórakoztatóelektronikai cikket, gyermekjátékot, illetve háztartási kisgépet terveznek online rendelni idén karácsonyra a felhasználók).Ezzel szemben az offline vásárlást preferálják többen a ruházati cikkek (30 százalék) és a szépségápolási cikkek (31 százalék) beszerzéséhez. A könyv az egyik legnagyszerűbb ajándék, és ami a legjobb benne - online is könnyedén beszerezhető, nem ronthatjuk el a méretet vagy a színt, és egészen komoly üzeneteket is hordozhat. Persze az online rendelésről már lecsúsztunk, 2 nap múlva karácsony, de még nem késő beszerezni közvetlenül az üzletből.

De persze nagy kérdés, kinek mit vegyünk? Például a nagyinak? A Bookline-t és a Lírát, Magyarország két legnagyobb könykereskedelmi láncát kérdeztük meg, ők mit ajánlanak?

Orvos-Tóth Noémi Örökölt sors című könyve, megjelenése óta a sikerlista állandó szereplője. A könyv bemutatja, hogy mik azok a problémák, amik családtagokról, családtagokra öröklődnek. Az Örökölt sors lapjain esettanulmányokon keresztül nemcsak a magunkban hordozott családi frusztrációkat ismerhetjük meg, de azok elengedéséhez is segítséget kapunk. Jávor Zsófia a Bookline Libri pr-menedzsere bátran ajánlja Kepes András most megjelent könyvét. A boldog hülye és az okos depressziós címmel megjelent finoman önironikus írás, azt feszegeti, hogy felbolydult világunkban lehetünk-e, és ha igen hogyan boldogok. Megelégszünk-e az első magyarázatokkal, vagy képesek vagyunk saját válaszokat találni, kritikusan szemlélni önmagunkat és a jövőnket?

Ha szereti nagymamánk a zenét, jó eséllyel szívesen olvassa Presser Gábor önéletírását, ami visszavezet minket a Locomotiv GT aranykorába, és megismerhetjük belőle egy egészen kivételes zenész életét és pályáját. De az ajánlott könyvek sora végtelen, most jelent meg a volt amerikai elnök Barack Obama visszaemlékezése, Egy ígéret földje címmel, vagy Dragomán György várva várt Főzöskönyve is.

A Líra is ajánlott könyveket a nagyinak: a nagyszülők talán még sosem voltak olyan fontosak mint idén. Gyerekeknek és nagymamáknak, nagypapáknak közös slágerkönyv Finy Petra: Bodzaszörp című kötete, melyben a történetek az érzelmek és a szeretet kertjébe vezetnek. Számtalan inspiráló és mosolyra késztető, igazi léleksimogató történet és rajz lapul benne.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 23 029 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MBH Bank 23 274 forintos törlesztőt (THM 14,56%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Másik nagyiknak és unokáknak szóló könyv a Nagyi, kérlek..., ami egy új ünnepi kiadásban jelent meg idén a Partvonal kiadónál. A Nagyi, kérlek egy különleges emlékkönyv, tele nagyszerű, kreatív, olykor egészen megható kérdésekkel. Kiváló ajándék minden nagymamának, és egyúttal minden családtagnak is.

Örök klasszikus nagyszülőknek és felnőtt unokáiknak Gabriel García Márquez: Azért élek, hogy elmeséljem az életemet című műve. Rendhagyó önéletrajzi regényében Márquez felnövésének és íróvá válásának történetét meséli el. Milyen családi történeteket örökölt a szüleitől, hogyan nevelték az érzékeny kisfiút a nagyszülei, valamint, hogy milyen tíz testvér között felnőtté válni. Márquez kötetei Vámos Miklós író ajánlásával jelennek meg.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 3. szombat
Klotild
22. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. június 3. 19:19
Pénzcentrum  |  2023. június 3. 16:04