18 °C Budapest
Nem tudod, mit kapjon a nagyi? 7+1 könyv, amivel nem lőhetsz mellé

Nem tudod, mit kapjon a nagyi? 7+1 könyv, amivel nem lőhetsz mellé

2020. december 22. 11:01

A nagyszülők talán még sosem voltak olyan fontosak mint idén karácsonykor. Ha valami igazán különlegessel szeretnéd meglepni a nagymamát, akkor az alábbi lista sokat fog segíteni a választásban.

Egy friss kutatásából kiderült, hogy a legnagyobb arányban ajándékba szánt könyvet, szórakoztatóelektronikai cikket, gyermekjátékot, illetve háztartási kisgépet terveznek online rendelni idén karácsonyra a felhasználók).Ezzel szemben az offline vásárlást preferálják többen a ruházati cikkek (30 százalék) és a szépségápolási cikkek (31 százalék) beszerzéséhez. A könyv az egyik legnagyszerűbb ajándék, és ami a legjobb benne - online is könnyedén beszerezhető, nem ronthatjuk el a méretet vagy a színt, és egészen komoly üzeneteket is hordozhat. Persze az online rendelésről már lecsúsztunk, 2 nap múlva karácsony, de még nem késő beszerezni közvetlenül az üzletből.

De persze nagy kérdés, kinek mit vegyünk? Például a nagyinak? A Bookline-t és a Lírát, Magyarország két legnagyobb könykereskedelmi láncát kérdeztük meg, ők mit ajánlanak?

Orvos-Tóth Noémi Örökölt sors című könyve, megjelenése óta a sikerlista állandó szereplője. A könyv bemutatja, hogy mik azok a problémák, amik családtagokról, családtagokra öröklődnek. Az Örökölt sors lapjain esettanulmányokon keresztül nemcsak a magunkban hordozott családi frusztrációkat ismerhetjük meg, de azok elengedéséhez is segítséget kapunk. Jávor Zsófia a Bookline Libri pr-menedzsere bátran ajánlja Kepes András most megjelent könyvét. A boldog hülye és az okos depressziós címmel megjelent finoman önironikus írás, azt feszegeti, hogy felbolydult világunkban lehetünk-e, és ha igen hogyan boldogok. Megelégszünk-e az első magyarázatokkal, vagy képesek vagyunk saját válaszokat találni, kritikusan szemlélni önmagunkat és a jövőnket?

Ha szereti nagymamánk a zenét, jó eséllyel szívesen olvassa Presser Gábor önéletírását, ami visszavezet minket a Locomotiv GT aranykorába, és megismerhetjük belőle egy egészen kivételes zenész életét és pályáját. De az ajánlott könyvek sora végtelen, most jelent meg a volt amerikai elnök Barack Obama visszaemlékezése, Egy ígéret földje címmel, vagy Dragomán György várva várt Főzöskönyve is.

A Líra is ajánlott könyveket a nagyinak: a nagyszülők talán még sosem voltak olyan fontosak mint idén. Gyerekeknek és nagymamáknak, nagypapáknak közös slágerkönyv Finy Petra: Bodzaszörp című kötete, melyben a történetek az érzelmek és a szeretet kertjébe vezetnek. Számtalan inspiráló és mosolyra késztető, igazi léleksimogató történet és rajz lapul benne.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Másik nagyiknak és unokáknak szóló könyv a Nagyi, kérlek..., ami egy új ünnepi kiadásban jelent meg idén a Partvonal kiadónál. A Nagyi, kérlek egy különleges emlékkönyv, tele nagyszerű, kreatív, olykor egészen megható kérdésekkel. Kiváló ajándék minden nagymamának, és egyúttal minden családtagnak is.

Örök klasszikus nagyszülőknek és felnőtt unokáiknak Gabriel García Márquez: Azért élek, hogy elmeséljem az életemet című műve. Rendhagyó önéletrajzi regényében Márquez felnövésének és íróvá válásának történetét meséli el. Milyen családi történeteket örökölt a szüleitől, hogyan nevelték az érzékeny kisfiút a nagyszülei, valamint, hogy milyen tíz testvér között felnőtté válni. Márquez kötetei Vámos Miklós író ajánlásával jelennek meg.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
EZT OLVASTAD MÁR?