29 °C Budapest
Online vásárlás még biztonságosabban (x)

Online vásárlás még biztonságosabban (x)

Pénzcentrum
2020. december 1. 15:30

Vásároljon biztonságosan online a Takarékbank segítségével

Egyre többen vásárolnak bankkártyával az interneten, az évek óta megfigyelhető folyamatot a koronavírus-járvány is felgyorsította. Olyanok is használják az online boltokat, akik eddig ragaszkodtak a hagyományos üzletekhez.

Az internetes vásárlás előnyeit nem kell bemutatni: egyszerű és gyors, hiszen éjjel-nappal nyitva vannak a webshopok, és kényelmes, hiszen akár a kanapéról vagy a fotelből lehet rendelni.

Az online vásárlás térnyerésével fontos a biztonságra is hangsúlyt helyezni, melynek egyik eleme az erős ügyfél-hitelesítés is, amelyet uniós jogszabályok értelmében az Európai Unióban működő valamennyi hitelintézetnek be kell vezetnie 2021. január 1-jéig. Ezt az új hitelesítési eljárást a Takarékbank Zrt. is bevezeti az elvárt határidőre. Ekkortól az internetes vásárlások többségénél meg kell adni egy állandó négyszámjegyű jelszót (internetes PIN - iPIN) és egy díjmentes SMS-ben a vásárláskor kapott egyszer használatos kódot.

Ha valaki eddig nem adta meg mobilszámát a banknak, vagy korábban megadott elérhetőségében változás történt, akkor adja meg, illetve frissítse azt a telefonos Ügyfélszolgálaton (+36 1 311 3110), a Takarék VideoBankon, illetve a Takarékbank Zrt. bármely fiókjában, de ez utóbbit a mostani járványhelyzetben csak szükség esetén javasoljuk. A bank dolgozik azon a fejlesztésen, hogy ATM-jein is tudjanak az ügyfelek telefonszámot megadni/módosítani.

A két kód használata bonyolultnak tűnhet, de csupán pár másodperccel hosszabbítja meg a vásárlás folyamatát, viszont használatával biztonságosabbá válik az online vásárlás. Az iPIN kezdeti jelszót a szolgáltatás indulásáig a bank bocsátja a kártyabirtokosok rendelkezésére. Ezt a jelszót a bevezetést követően 2021. március 31-ig meg kell változtatniuk az ügyfeleknek a bankkártyájuk segítségével bármely Takarékbank ATM-en keresztül. Az internetes fizetéshez szükséges másik azonosítót, az egyszer használatos kódot minden egyes vásárláskor külön küldi meg a bank az ügyfél által megadott mobiltelefonszámára.

Az erős ügyfélhitelesítésről részletes felvilágosítást a Takarékbank Zrt. honlapján talál.

https://takarekbank.hu/fontos-internetes-bankkartyas-fizetes-valtozasa#


(x)

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 24. csütörtök
Iván
25. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?