24 °C Budapest

Brutális pénzcsinálási kedv lett úrrá a magyarokon: ezt lépték a koronavírus alatt

2020. október 26. 09:56

A koronavírus-járvány előtt a sportfogadási árbevétel 70 százalékát a hagyományos értékesítési hálózat adta, a fennmaradó 30 százalékot pedig az online csatorna, a pandémia idején azonban 50-50 százalékra módosult ez az arány - mondta a Világgazdaságnak Horváth Zoltán, a Szerencsejáték Zrt. sportfogadási vezetője.

A koronavírus-járvány előtt a sportfogadási árbevétel 70 százalékát a hagyományos értékesítési hálózat adta, a fennmaradó 30 százalékot pedig az online csatorna, a pandémia idején azonban 50-50 százalékra módosult ez az arány

- mondta el a lapnak Horváth Zoltán, a Szerencsejáték Zrt. sportfogadási vezetője. A szakember elmondta, hogy a sportvilág újraindulásával a kétharmad-egyharmados megoszlás a jellemző a hagyományos Tippmix javára, de az online TippmixPróban rejlő növekedési potenciál változatlanul megvan.

Tavaly a társaság 542 milliárd forintos nettó árbevételének a 47 százalékát, több mint 250 milliárd forintot hozott a sportfogadás, és Horváth Zoltán szerint ez a mutató 1-2 százalékponttal akár az idén is feljebb kúszhat. Sok múlik azonban a számsorsjátékok és a sorsjegyek értékesítésén, hiszen például az ötös lottó főnyereményének halmozódása a többi üzletág súlyát is befolyásolhatja - írja a lap, ami kiemelte azt is, hogy

egy sokak által várt, kiemelt sporteseményre 700-800 ezer fogadás is befuthat,

de ez a szám a magyar labdarúgó-válogatott 2016-os Európa-bajnoki menetelése során az egymilliót, egy Bajnokok Ligája-döntő esetében pedig az 1,2 milliót is elérte.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. május 28. vasárnap
Emil, Csanád
21. hét
Május 28.
Hősök napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. május 27. 19:17