Ezeket az éttermeket kerülik el a magyar vendégek: járványtól tartanak?

Ezeket az éttermeket kerülik el a magyar vendégek: járványtól tartanak?

2020. február 11. 10:02

A Magyarországon működő kínai éttermek forgalma eléggé megcsappant, amióta a koronavírus járvány miatt szükséghelyzet alakult ki. Az emberek elővigyázatosságból inkább nem mennek ilyen típusú vendéglátóegységekbe — mondta el Flesch Tamás a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A szakember szerint évente összesen 140 millió kínai állampolgár utazik a világ különböző részeire - írja a Növekedés.hu. Európába ennek a 10 százaléka, megközelítőleg 12-14 millió kínai ember látogat el minden egyes évben. 

Jellemzően a kínai holdújév idején, valamint a nyári és az őszi szezonokban utaznak többen. A következő frekventált időszak a nyári szezon lesz. A foglalások tekintetében jelenleg 20 százalékos lemondás tapasztalható a kínai vendégek részéről

— tette hozzá. A koronavírusnak a teljes globális turizmusra egyelőre nem volt számottevő hatása, de nagyon sok múlik azon, hogy mikor sikerült megállítani a vírus terjedését és kifejleszteni az ellenszert - tette hozzá. 

A február-márciusi időszak a kínai kiutazás esetében általában nem annyira erős, ezért, ha néhány hónapos időtávon normalizálódik a helyzet, akkor limitáltak lehetnek a gazdasági károk a szektorban. Az autóipar például sokkal erősebben érintve lehet az ellátási lánc akadozása miatt

— fogalmazott Flesh Tamás.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 18. kedd
Piroska
3. hét
Január 18.
Micimackó napja
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?