17 °C Budapest
Elárulta a kiadó: tényleg temetni kell a könyvpiacot?

Elárulta a kiadó: tényleg temetni kell a könyvpiacot?

2019. október 25. 08:18

A Könyvmolyképző Kiadó és az újabban könyvesboltokat gründoló Bookangel Kft. alapítójával, Katona Ildikóval beszélgetett a HelloVidék a a vállalkozása sikeréről, könyvpiac helyzetéről és az olvasók szokásairól.

Katona a lapnak elmondta, hogy eredeti végzettsége programozó, és dolgozott is a pályán, hamar belátta, hogy ezen a területen nem tud labdába rúgni. A 2000-es rossz PISA eredmények, a saját elhivatottsága és az útkeresés egyszerre vitte rá arra, hogy - kis kitérő után - megalapítsa a Könyvmolyképzőt.

Az induláskor figyelembe vette, hogy a rendszerváltás utáni vadkapitalista állapotok sok könyvkiadót tettek tönkre, legtöbbször a rossz értékesítés miatt, ezért Katona már a legelején elhatározta, hogy az ő kiadója saját lábon fog állni, ami az értékesítést illeti. A sikeréhez az is kellett, hogy a gyermek - és fiatal felnőtt szegmensben nem volt éles a verseny. Bár hozzátette, az olvasóközösség ebben a kategóriában nagyot nőtt az elmúlt években.

Olvasd el a teljes interjút: kattints IDE!

NEKED AJÁNLJUK
Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 6. csütörtök
Brúnó, Renáta
40. hét
Október 6.
A mosoly világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?