13 °C Budapest
Ez már a jövő: így hívhatod fel a mosógéped, hogy kapcsolja be magát

Ez már a jövő: így hívhatod fel a mosógéped, hogy kapcsolja be magát

2019. augusztus 23. 15:29

Az új mobilapplikáción keresztül a hangalapú vezérlés lehetőségét is elérhetővé teszi: az okosotthon-eszközök menedzsmentjére kifejlesztett mobilalkalmazás a Google hangalapú asszisztensének hangfelismerő technológiáját alkalmazza a wifi-képes háztartási gépek − többek között mosó- és szárítógépek, hűtőszekrények, sütők, mosogatóképek, porszívók, klímaberendezések, légtisztítók − vezérléséhez.

A felhasználók rendkívül könnyen, a valós párbeszédnek megfelelő hangutasításokkal vezérelhetik és felügyelhetik eszközeiket az LG Electronics (LG) ThinQ alkalmazásán keresztül. Az app egyetlen hangparancsra valós idejű információt nyújt a rendszerbe kapcsolt összes LG készülékről. A felhasználók szóban utasíthatják az alkalmazást arra, hogy ellenőrizze, mennyi idő van még vissza a mosóprogramból, vagy például hazafelé, vezetés közben állíthatják be a lakás hőmérsékletét anélkül, hogy akár csak rá kellene pillantaniuk a telefonjukra.

Az alkalmazás hasznos információkat szolgáltat a felhasználók számára a háztartási gépeik tulajdonságairól és funkcióiról, valamint figyelmeztet a karbantartási és hibaelhárítási feladatok esetén. Ha megkérdezzük az applikációt, hogyan működik a légtisztítónk automatikus funkciója, vagy mit jelent a hűtőszekrényen felvillanó sárga jelzés, az alkalmazáson keresztül azonnal megkaphatjuk a helyes választ. Nem csak a termékhasználathoz kapcsolódó általános kérdések többségét képes megválaszolni, de a felhasználói aktivitásról is összefoglalót készít, melynek nyomán hasznos háztartásvezetési tippeket is ad, bár ez a funkció még csak Dél-Koreában érhető el.

Nap mint nap az vezérel minket, hogy olyan okosotthon-élményt alkossunk, amely valóban, érezhetően kényelmesebbé teszi felhasználóink mindennapjait

− mondta Alice Ryu, az LG háztartásigép- és légkondicionáló üzletágának vezetője, és hozzátette:

A hangfelismerésre képes mobilalkalmazással olyan komplex okosotthon-ökoszisztémát alkottunk meg, amelyben a kényelem szerepel az első helyen.

A továbbfejlesztett ThinQ alkalmazás még ebben a hónapban elérhetővé válik Dél-Koreában, a negyedik negyedévben Észak-Amerika, jövőre pedig Európa kulcsfontosságú piacai következnek majd. 

NEKED AJÁNLJUK
EZT OLVASTAD MÁR?