6 °C Budapest

Futás az Aldiba, Tescóba: idén még egy ilyen leárazás nem lesz

2019. május 2. 14:45

Lassan már megszokhattuk, hogy a gimnáziumi ballagások és az anyák napja ugyanarra a hétvégére esnek. Ilyenkor jön a dilemma, hiszen mindkét alkalomra illik ajándékot adni. Jó hír, hogy mára az élelmiszerláncokban is olcsó, de szép virágcsokrokkal, illetve cserepes virágokkal várják a vásárlókat, és az édességek is a slágertermékek közé tartoznak. A Pénzcentrum most megnézte, milyen akciókkal kedveskednek a boltok az édesanyáknak, és a ballagóknak!

Anyák napja közeledtével jelentősen megnő a kereslet a virágboltokban. Ez egyébként részben a ballagásoknak is köszönhető, mivel a két "ünnep" már hosszú évek óta ugyanarra a hétre esik. A korábbi évek statisztikái alapján

a magyarok átlagosan 3-4 ezer forintot költenek virágcsokrokra

a májusi ünnepekhez kapcsolódóan, ám sokan vannak azok is, akik csak egy-egy szál virággal kedveskednek szeretteiknek. Ők jellemzően 500 forintot hagynak ott a virágosnál.

A virágok között egyébként nincs kimondottan anyák napi sláger, az azonban elmondható, hogy a jobbára a tavaszi virágok hódítanak: tulipán, gyöngyvirág, boglárka. Míg ballagásra sok szülő előnyben részesítő az elegánsabb növényeket, mint például a liliom, orchidea vagy flamingóvirág.

Jó hír, hogy mára az élelmiszerláncokban is olcsó, de szép virágcsokrokkal, illetve cserepes virágokkal várják a vásárlókat, sőt a május eleji ünnepek kapcsán megannyi édesség is leárazásra került. Mutatjuk, melyik üzletben milyen akciókkal várják a héten a vásárlókat.

Nézzük az alciókat!

A Lidl-ben remek virágokat vehetsz édesanyádnak, vagy a ballagó gyereknek: 699 forintba kerül például a cserepes rózsa, a pillangó orchidea kerámia kaspóban pedig 2999. Van még csokros rózsa, gerbera és tulipán is, szintén 699 forintért. Külön anyák napi dekoráció is kapható: 2499 forint darabja, a cserepes leanderért 1999 forintot kérnek a Lidl-ben.

Az anyák napi díszes kosár 1399, az orchidea üvegben pedig 799 forint. Desszertkülönlegességeket is leáraztak, a J. D. Gross praliné most 1099 helyett csak 849 forintba kerül, a virág alakú desszert pedig 499 forint. Van még Cherry Queen szív alakú bonbon is 699-ért, az alkoholos praliné válogatásért 999 forintot kérnek, a Stummer Törley desszert 1399-be kerül.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

További Lidl akciókért kattints ide!

A Tescóban is sokféle desszert van: egy doboz Raffaello 699, egy pakk Merci desszert pedig 1099 forintért kapható. Van Cherry Queen is, szív alakú, 799-ért, Szamos szívdesszert pedig 1199 forintért kapható a Tecóban. Egy rózsacsokor 799 forint, szálanként is lehet venni 469-ért. Cserepesből sincs hiány: begónia 999, rózsa pedig 1099 forintért kapható, de van nebáncsvirág is 599-ért. Egy 30 szálas tulipáncsokor 3299 forint.

A Tesco 19. heti akciós újságjáért kattints ide!

Az Auchan cserepes gerberával szállt be az anyák napi akcióforgatagba: most csak 999 forintba kerül, a harangvirág pedig 1290-be. Van még cserepes curcuma is 3490 forintért. Durván leárazták a Marlenka tortát is, ami 3599 helyett most csak 2998 forintba kerül. Van még Larotti meggyes, alkoholos praliné is 399 forintért, a Cherry Queen desszert pedig 21 százalékkal lett olcsóbb, 619-ről 489 forintra vitték le az árát. A Milka praliné pedig 599 forintba kerül, a Merci desszert pedig 1709 forint helyett most csak 1199.

Az Auchan 19. heti akciós újságját itt találod!

Az Aldi is kemény akciókkal készült: egy csokor rózsa vagy tulipán 599 forint, a cserepes orchidea pedig 2999 forintba kerül. Egy cserepes rózsa 699, a hortenzia pedig 1899 forintba kerül. A Merci desszert 1999, a Choceur ostyagolyó most 799 helyett csak 599 forintba kerül. Egy doboz Raffaello 889 helyett csak 599 forint, az anyák napi csokor 1299 fortintért kapható.

Az Aldi kiadványáért kattints!

Az Intersparban a Lindt termékek árát vitték le: a Lindor desszert 1699, a mini praliné pedig 2199 forintért kapható. Van még rendes Lindt praliné is 2999-ért, a Swiss luxury desszert 2799-ért kapható.

Az Interspar 19. heti újságjáért kattints!

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem