15 °C Budapest
Kifakadt a lottómilliárdos: Bárcsak széttéptem volna azt az átkozott szelvényt!

Kifakadt a lottómilliárdos: Bárcsak széttéptem volna azt az átkozott szelvényt!

2019. február 23. 13:07

Ki ne álmodozott volna már arról, hogy egy csapásra gazdag lesz és mindent megvehet magának és családjának, amire csak vágynak. Egyvalakinek ez ma sikerülhet, hiszen az Ötöslottón 2,722 milliárd forint a főnyeremény. Ám a tapasztalat azt mutatja, hogy ha ennyi pénz kerül egy kézbe, ott várhatóan előbb-utóbb tragédia követi a nagy szerencsét. Ezt elkerülendő, érdemes már jó előre kitalálni, hogyan fogjuk okosan befektetni a nyereményt. Ehhez adunk most kiváló tippeket.

21 hete nem volt telitalálatos szelvény az Ötöslottón, így a 8. héten a várható főnyeremény 2,722 milliárd forint. Emellett a Hatoslottó várható főnyereménye is kirívóan magas lesz ezen a héten, itt ugyanis 12 hete halmozódik az összeg, így egy hattalálatos 1,061 milliárdot érne egy szerencsésnek. Mindez azt jelenti, hogy ezen a hétvégén akár két új milliárdosa is lehet az országnak egy csapásra.

Ez pedig nem kis szó, főleg akkor, ha megnézzük a két lottó történetének eddigi legnagyobb nyereményeit. Az Ötöslottó esetében bár a valaha volt legnagyobb nyeremény több mint 5 milliárd forint, a mostani, 8. heti fődíj is igen magasan rangsorolt a több mint 50 éves Ötöslottó történetben. A Szerencsejáték Zrt. hivatalos statisztikái szerint ugyanis

az éppen aktuális 2,722 milliárd forint már most minden idők 8. legnagyobb nyereménye,

ráadásul alig 200 millió forint kell a 7. hely eléréséért, de ha ilyen ütemben bővül a nyeremény, és továbbra sem viszik el a fődíjat, akkor pár héten belül már minden idők 2. legnagyobb főnyereménye hullhat egy szerencsevadász ölébe.

Az Ötöslottó mellett a 8. héten a Hatoslottón is szép summa várja gazdáját. Itt 12 hete nem volt telitalálatos szelvény, és 

az 1,061 milliárd forint már most minden idők 6. legmagasabb nyereménye lenne.

Ráadásul ebben a játékban sem kell már sok nyeretlen hét ahhoz, hogy 2019 tavaszán minden idők 3. legnagyobb nyereménye várja majd az elhivatott játékosokat.

Elátkozott milliárdosok

Titkon mindenki arra vágyik, hogy gondtalanul élhesse napjait, mondjuk egy lottófőnyereménnyel a zsebében, és soha többet ne kelljen dolgoznia, csak élveznie az életet és a sok pénzt. Azonban sokaknak ez mégsem sikerül, hiszen nem tudunk mit kezdeni ezzel a rengeteg pénzel, a tündérmese hamar rémálomban csap át.

Még 2002-ben történt, hogy az amerikai Jack Whittaker megnyerte a 315 milliós dolláros US Powerball jackpotot (ez több mint 88 milliárd forint), ami úgy nézett ki, élete legszerencsésebb eseménye, ám hamar tragikus fordulatot vett az élete. Először is rablás áldozata lett, kétszer is feltörték a kocsiját és ellopták az ott tárolt többszáz ezer dollárnyi készpénzét.

Ezután nem sokkal eljárást indítottak a cége ellen, ráadásul egy kaszinó is beperelte csalás miatt. Majd felbukkant egy nő, aki azt állította, hogy Jack fogdosta őt egy lóversenypályán. De ez még mind semmi ahhoz képest, hogy Jack fiatal unokája, Brandi a nagyapjától kapott rengeteg pénzt drogra költötte, és túladagolás következtében életét vesztette, ahogy az édesanyja, Jack lánya is, aki titokzatos körülmények között halt meg. 

Bárcsak összetéptem volna azt a szelvényt

- nyilatkozta a megtört győztes 2007-ben az ABC csatornának.

Az életével fizetett

A magyar származású Ibi Roncaioli és férje, Dr. Joseph Roncaioli viszonylagos jómódban éltek 30 évig Ontarioban, hiszen a férfi nőgyógyászként havonta 20 ezer dollárt is megkeresett (mai árfolyamon ez 5 millió 600 ezer forint). A kívülállók szemében igazi idilli házasság volt az övék, valójában azonban nem éltek harmóniában egymással: a pár külön aludt, és Ibi az alkoholhoz menekült boldogtalan házasságából.

1991-ben egy nap azonban mégis rámosolygott a szerencse és a Lotto/649 főnyereményét, az 5 millió dollárt pont ő nyerte meg (ez 1 milliárd 400 millió forint). Azt hihetnénk, hogy ez a hatalmas nyeremény egy új lehetőség volt az életében, kiút a boldogtalanságból, de ettől kezdve csak még borzalmasabb lett az élete.

12 évvel később ugyanis holtan találták a nőt vaughn-i otthonában. Először azt gondolták a hatóságok, hogy természetes körülmények között halt meg, később azonban feltűnt, hogy testén rengeteg tűnyom található, majd a vérvizsgálatból kiderült, hogy szervezetében halálos mennyiségű drog került.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Feltehetően az történt, hogy a férj felbőszült, miután megtudta, hogy Ibi az összes pénzt elherdálta: kiderült, hogy hamis dolumentumokkl az összes pénz a saját számlájára utaltatta, majd nagy részét szétosztotta 3 gyermeke között, az is kapott belőle, aki az előző házasságából született, sőt ráadásul az a gyermeke is kapott belőle, akinek létezéséről a férje nem is tudott.

2008-ban Dr. Roncaiolit a bíróság bűnösnek találta emberölés vádjában és hét év letöltendő börtönbüntetésre ítélte.

A józan ész diadala

Sok magyar lottómilliomosról, sőt, milliárdosról is olvashattunk a közelmúltban, akik végül elszegényedtek, sőt bele is betegetek a nagy nyereményben. Van, akit a "barátok" húztak le rengeteg pénzzel, van akit a saját családja akart eltenni láb alól, hogy megörökölhessék a vagyont.

Az alábbiakban összeszedtünk néhány tanácsot: mibe érdemes fektetnie annak, aki egyik pillanatról a másikra vált gazdaggá?

Megkérdeztünk korábban pár befektetési alapkezelőt, hogy amennyiben valaki reálhozamra akar szert tenni, kellően türelmes, nem követi nap mint nap az árfolyam változásokat, és emellett mérsékelten kockázatkerülő is, mibe érdemes fektetnie a pénzét. Míg pár éve a bankbetét az egyik legkézenfekvőbb megoldás lehetett volna, ma ez már szóba se jött a válaszadók szerint. A lekötött betétek olyan alacsony hozamokat fizetnek, hogy Tuli Péter szerint a bankbetétnél még a folyószámla is jobb választás, hiszen az alacsony banki hozamok nem kárpótolják a likviditás hiányát. Az Aegon Alapkezelő értékesítési és termékmenedzsment igazgatója így állítaná össze a portfóliót:

  • 20 százalék abszolút hozamú befektetési alap
  • 10-15 százalék részvény befektetési alap (KKE régió, orosz részvények, Aegon Megatrend részvény befektetési Alap)
  • 30-35 százalék cash (ez a jelenlegi bizonytalan környezetben legalább 20 százalék); esetleg FKJ; nemcsak HUF hanem EUR és esetleg USD is
  • Egy része legyen KKJ, ezt a bankok visszaveszik általában a felhalmozott kamattal, maradék pedig EUR, USD
  • 35 százalék lakossági állampapír: 3 és 5 éves Prémium infláció követő állampapír

Elek Péter, a Dialóg befektetési igazgatója szerint azon óvatos duhajok, akik nem akarnak nagy kokcázatot vállalni és stresszelni amiatt, hogy a befektetésük akár egy évig szaftos mínuszban van, azoknak ekképp ajánlaná összeállítani a portfóliót:

  • 75 százalék 2024/I PEMÁK (éves átlagos infláció plusz 170 bázispont kamatprémium; ez a következő években kb. éves 4 százalékos hozamot hoz, TBSZ-re pont ráfér)
  • 12,5 százalék ingatlanalap, például a DunaHouse Ingatlan Alap
  • 12,5 százalék abszolút hozamú alap

Elek nem javasolja a kötvény- és részvényalapok vásárlását. 

Ingatlanba fektetni mindig jó ötlet

Ennyi pénz birtokában jó ötlet lehet az ingatlan-befektetés. Bence Balázs, a Portfolio Trader befektetési igazgatója szerint az ingatlanalap azonban kevésbé jó választás, ésszerűbb döntés a befektetési célú ingatlanvásárlás. Ennek ugyanakkor leginkább Budapesten van értelme, hiszen messze ott a legnagyobb a kereslet az ingatlanok iránt.

Amennyiben a pénz birtokosa befektetési céllal vásárolna ingatlant Budapesten, akkor szép hozamra tehetne szert.

KATTINTS! Friss hírek, nyerőszám kereső HATOSLOTTÓ aloldalunkon

NEKED AJÁNLJUK
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 29. csütörtök
Mihály
39. hét
Szeptember 29.
Nemzetközi kávé nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?