Címke: eur huf (36 cikk)

Csorba Norbert (MNB)* | 2021. november 2. 11:02

Euro-matek a Covid válság tükrében

A cikksorozatunk aktuális részében megvizsgáljuk, hogyan alakultak az eurozóna és a zónán kívüli EU tagországok főbb makrogazdasági mutatói 2020-ban.

Nagy Ágnes (MNB)* | 2021. október 15. 11:09

Mit nyert Finnország és a Baltikum az eurozónával?

Az észak-európai eurozóna tagországok teljesítménye az eurót nem használó térségbeli országokhoz képest a gazdasági és egyensúlyi mutatók terén vegyes képet mutat.

Csorba Norbert (MNB); Szentmihályi Szabolcs (MNB)* | 2021. szeptember 21. 11:07

A közös valuta csapdájában: a déli országok esete az euróval

Az eurozóna déli országainak gazdasági teljesítménye hogyan alakult a nem csatlakozó kelet-közép-európai országokhoz viszonyítva a közös valuta bevezetésétől a 2010-es évek végéig?

Pénzcentrum | 2020. december 7. 13:01

Szörnyű dominó-effektus jöhet a magyar plázákban: közel a katasztrófa

Azonnali forgalmi adó csökkentést és bértámogatást kér a kormánytól a Bevásárlóközpontok Bérlőinek Érdekvédelmi Egyesülete /BBÉE/. A csaknem 100 000 munkavállaló érdekképviseletét ellátó egyesület a kormánnyal kezdeményezett tárgyalásokon azt akarja elérni, hogy az érvényben lévő szerződéseket a bérbeadók ne mondhassák fel, és tekintettel a rendkívüli helyzetre - határozott időre - csökkentsék a bérleti díjakat 50%-al. Amennyiben a tárgyalások nem vezetnek eredményre, további boltbezárásokra és elbocsátásokra kell számítani a magyar kiskereskedelem egy jelentős szektorában - véli az egyesület.