15 °C Budapest
10-ből 6 magyar már így vásárol: rengeteget spórolnak, tudnak valamit?

10-ből 6 magyar már így vásárol: rengeteget spórolnak, tudnak valamit?

2018. október 3. 18:30

A magyar online vásárlók közül csaknem minden hatodik külföldről rendel terméket vagy szolgáltatást - derült ki egy friss kutatásból, ami szerint a legtöbben a kedvezőbb ára  miatt döntenek az ilyen vásárlások mellett.

Az ír, osztrák és belga online vásárlók szeretnek a legjobban külföldről rendelni - derült ki a PayPal és az Ipsos közös felméréséből. Ausztriában és Írországban olyannyira divat a külföldről rendelés, hogy a megkérdezettek 81, illetve 84 százaléka onnan rendel terméket vagy szolgáltatást. 

A listán Magyarország is a felső karéjban foglal helyet a maga 57 százalékos arányával. Mindez azt jelenti, hogy hazánkban megközelítőleg 10-ből 6 online vásárló külföldi oldalról rendel az interneten

Ezzel az eredménnyel egyébként olyan országokat utasítunk magunk mögé, mint Hollandia, Olaszország vagy például Franciaország. Németországban például csak a válaszadók 32 százaléka mondta azt, hogy az elmúlt egy évben vásárol valamit online külföldi kereskedőtől.

Az ár motivál

A felmérés kitért arra is, hogy mi az, ami a vásárlókat legjobban motiválja abban, hogy külföldi oldalakról rendeljenek. A válaszadók 72 százalékát a jobb árak vitték el a külföldi termékek irányába, míg 49 százaléknyian voltak azok, akik azt mondták azért vásárolnak külföldről, mert saját országukban nem tudnak hozzájutni ahhoz, amihez szeretnének.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?