Visszatértek a magyarok a könyvesboltokba

Visszatértek a magyarok a könyvesboltokba

2018. augusztus 8. 09:30

A fogyasztás növekedésével párhuzamosan bővülhet a könyvkiadás is - írja a Világgazdaság.

A magyar könyvpiac növekedését várják, hiszen lassan visszatérőben van a válság alatt jelentősen csökkenő vásárlóerő. A tavalyi évben a szabad forgalmú, azaz a közoktatási tankönyvek nélküli könyvpiac elérte a 47,83 milliárd forintot, amely 2,03 százalékos bővülést jelentett.

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) 2013 óta, tehát a tankönyvpiac állami felügyelet alá kerülése óta nem számítja bele a közoktatási tankönyveket az értékesítésbe, noha a piaci alapon működő kiadók tavaly fogyasztói áron csaknem 6 milliárd forintos közoktatási tankönyv- és nyelvkönyvforgalomról számoltak be. Ez a teljes tankönyvforgalom mintegy 40 százalékát teszi ki. Ezzel együtt a teljes piaci forgalom már elérte az 53,61 milliárd forintot.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?