0 °C Budapest
Forradalom az utakon: alig várják a magyarok, hogy ide is betörjön

Forradalom az utakon: alig várják a magyarok, hogy ide is betörjön

2018. április 17. 17:00

A múlt hónapban ismét a figyelem középpontjába kerültek az önvezető autók, miután két halálos balesetet is okoztak. Az önvezetők autók megítélése azonban a baleseteket megelőzően is vegyes volt, ahogyan az egy friss tanulmányból is kiderül.

Márciusban ismét a figyelem középpontjába kerültek az önvezető autók, miután két halálos balesetet is okoztak Amerikában. Az első esetben az Uber egy önjáró kocsija ütött el egy járókelőt, a második esetben pedig egy Tesla Model X ütközött a beton sávelválasztóba nem sokkal azután, hogy önvezető módba kapcsolták.

Az önvezető autók megítélése azonban már a baleseteket megelőzően is vegyes volt - derül ki az Ipsos márciusi tanulmányából. A tanulmányból kiderül, hogy érdekes módon a fejlődő világban jóval pozitívabb az új autók fogadtatása, mint a világ más részein. Külön kiemelendő az indiai válaszadók véleménye: Indiában a megkérdezettek többsége pozitívan viszonyul az új, sofőr nélküli autókhoz, és meglehetősen kevesen vannak azok, akik kifejezetten ellenzik az új technológiát.

Magyarországon hasonlóképpen magas azoknak az aránya, akik inkább pozitívan viszonyulnak az új technológiához: a megkérdezettek több mint fele szerint biztonságosabb, könnyebb és gazdaságosabb lesz az autózás az önvezető autók elterjedésével. Ugyanakkor az Egyesült Államokban már a balesetet megelőzően is magasabb volt a szkeptikusak száma: a válaszolók negyede nem használná ezeket az autókat.

NEKED AJÁNLJUK
Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 9. péntek
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!