1 °C Budapest
Forradalom az utakon: alig várják a magyarok, hogy ide is betörjön

Forradalom az utakon: alig várják a magyarok, hogy ide is betörjön

2018. április 17. 17:00

A múlt hónapban ismét a figyelem középpontjába kerültek az önvezető autók, miután két halálos balesetet is okoztak. Az önvezetők autók megítélése azonban a baleseteket megelőzően is vegyes volt, ahogyan az egy friss tanulmányból is kiderül.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Márciusban ismét a figyelem középpontjába kerültek az önvezető autók, miután két halálos balesetet is okoztak Amerikában. Az első esetben az Uber egy önjáró kocsija ütött el egy járókelőt, a második esetben pedig egy Tesla Model X ütközött a beton sávelválasztóba nem sokkal azután, hogy önvezető módba kapcsolták.

Az önvezető autók megítélése azonban már a baleseteket megelőzően is vegyes volt - derül ki az Ipsos márciusi tanulmányából. A tanulmányból kiderül, hogy érdekes módon a fejlődő világban jóval pozitívabb az új autók fogadtatása, mint a világ más részein. Külön kiemelendő az indiai válaszadók véleménye: Indiában a megkérdezettek többsége pozitívan viszonyul az új, sofőr nélküli autókhoz, és meglehetősen kevesen vannak azok, akik kifejezetten ellenzik az új technológiát.

Magyarországon hasonlóképpen magas azoknak az aránya, akik inkább pozitívan viszonyulnak az új technológiához: a megkérdezettek több mint fele szerint biztonságosabb, könnyebb és gazdaságosabb lesz az autózás az önvezető autók elterjedésével. Ugyanakkor az Egyesült Államokban már a balesetet megelőzően is magasabb volt a szkeptikusak száma: a válaszolók negyede nem használná ezeket az autókat.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 29. hétfő
Taksony
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG