11 °C Budapest

Forradalom az utakon: alig várják a magyarok, hogy ide is betörjön

2018. április 17. 17:00

A múlt hónapban ismét a figyelem középpontjába kerültek az önvezető autók, miután két halálos balesetet is okoztak. Az önvezetők autók megítélése azonban a baleseteket megelőzően is vegyes volt, ahogyan az egy friss tanulmányból is kiderül.

Márciusban ismét a figyelem középpontjába kerültek az önvezető autók, miután két halálos balesetet is okoztak Amerikában. Az első esetben az Uber egy önjáró kocsija ütött el egy járókelőt, a második esetben pedig egy Tesla Model X ütközött a beton sávelválasztóba nem sokkal azután, hogy önvezető módba kapcsolták.

Az önvezető autók megítélése azonban már a baleseteket megelőzően is vegyes volt - derül ki az Ipsos márciusi tanulmányából. A tanulmányból kiderül, hogy érdekes módon a fejlődő világban jóval pozitívabb az új autók fogadtatása, mint a világ más részein. Külön kiemelendő az indiai válaszadók véleménye: Indiában a megkérdezettek többsége pozitívan viszonyul az új, sofőr nélküli autókhoz, és meglehetősen kevesen vannak azok, akik kifejezetten ellenzik az új technológiát.

Magyarországon hasonlóképpen magas azoknak az aránya, akik inkább pozitívan viszonyulnak az új technológiához: a megkérdezettek több mint fele szerint biztonságosabb, könnyebb és gazdaságosabb lesz az autózás az önvezető autók elterjedésével. Ugyanakkor az Egyesült Államokban már a balesetet megelőzően is magasabb volt a szkeptikusak száma: a válaszolók negyede nem használná ezeket az autókat.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem