9 °C Budapest
Meglépte a Lidl: ezzel nyár végétől már nem találkozhatnak a vásárlók

Meglépte a Lidl: ezzel nyár végétől már nem találkozhatnak a vásárlók

2018. április 4. 19:00

A Lidl a környezettudatosság jegyében kiemelt figyelmet fordít a műanyag-felhasználás minimalizálására. Saját márkás termékeik csomagolásáról fokozatosan tűnik el a felesleges műanyag. A sort az energiaitalok csomagolóanyagával kezdik, ami  várhatóan augusztus végétől számolnak fel.

Frissítés - 2018.04.05.: Cikkünk megjelenése után a Lidl Magyarország közölte: "Az Európai Bizottság műanyag stratégiájával összhangban a vállalat újabb határozott célokat fogalmazott meg: 2025-ig legalább 20 százalékkal csökkenti műanyag-felhasználását, a saját márkás termékeik plasztik csomagolásainak újrahasznosíthatóságát pedig 100 százalékig biztosítani fogja."

A Lidl és Kaufland áruházakat is tulajdonló Schwarz-cégcsoport Európa-szerte a termékek és termékcsomagolások műanyag-felhasználásának csökkentésére törekszik. A csoport elsődgleges célja, hogy saját márkás termékek - melyek a választék 70 százalékát teszik ki - csomagolásánál egyre kevesebb műanyagra legyen szükség, amit Magyarországon is érzékelnek majd a vásárlók - írja közleményében a Lidl.

A beszállítókkal történő szoros egyettmüködések során a cég fokozatosan vizsgálja annak lehetőségét, hogy mely termékek esetében tudják teljesen mellőzni a műanyag csomagolást és mely esetekben lehet alternatív csomagolási módszerekhez fordulni.

Magyarországon az energiaitalok egységcsomagolásával indul a változás: a tervek szerint augusztustól a megújult csomagolásnak köszönhetően az italok papírtálcáiról eltűnik a műanyag, ennek eredményeként

hazánkban évente közel öt tonnával kevesebb fóliát kell majd csomagolásra felhasználni.

A Lidl mindehez hozzáteszi, hogy más árucsoportok esetében is törekszik a legmegfelelőbb csomagolási koncepció kialakítására. Áruházaikban és logisztikai központjaikban például már most is 90 százalékban újrahasznosítják a keletkezett műanyag és fólianyagot.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 5. 20:40