12 °C Budapest
Figyelem! Durván változik a magyar boltok nyitvatartása

Figyelem! Durván változik a magyar boltok nyitvatartása

2018. március 26. 16:05

Újabb négy napos hosszúhétvége elé néz az ország. A boltok azonban rövidebb nyitva tartással számolnak, úgyhogy nagyobb forgalomra kell készülni a hét végéhez közeledve. A boltok pedig ekképpen lesznek nyitva.

Az üzletek nyitvatartása a húsvéti időszakban a következők szerint alakul - tájékoztat az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ):

 • Március 30. péntek: az üzletek zárva lesznek
 • Március 31. szombat: szokásos rendnek megfelelő (egyes kisebb üzletek, iparcikk boltok zárva lesznek)
 • Április 1. vasárnap: az üzletek zárva lesznek
  Április 2. hétfő: az üzletek zárva lesznek

A zárvatartási időszakban március 30. és április 1-2. a jogszabályok alapján nyitva tartó kivételek:

 • benzinkutak
 • az ügyeleti rend szerint működő gyógyszertárak
 • önálló virágboltok
 • újságosok
 • édességboltok
 • a vendéglátó- és szórakozóhelyek
 • kisebb, jellemzően nonstop üzemelő boltok, illetve a trafikok, amennyiben maga a tulajdonos vagy a családtagja áll a pult mögé (a kifejezetten a húsvét alkalmából rendezendő vásárokon, fesztiválokon az alkalmazottak is beállhatnak árusítani, mivel ezeket a programokat az ünnepekre szervezik, vagyis rendeltetésük indokolja)

Április 3-tól, keddtől a szokásos rendjüknek megfelelően fogadják az üzletek a vásárlókat. A nyitva tartás változásáról az üzlet bejáraton kifüggesztett felirattal tájékoztatni kell a vásárlókat.

Előreláthatóan a következő napokban az ünnepek előtt szokásos hosszabb sorállás várható, különösen szerdán és csütörtökön, de a szombati nap is kiemelkedő forgalmú lesz.

Sok család ugyan elutazik a hosszú hétvégén, de sok turista is érkezik ebben az időszakban, akik a boltokban is sokat költekeznek,

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Az OKSZ egyébként a tavalyinál nagyobb húsvéti forgalomra számít, az ünnephez kötődő élelmiszerköltekezés (sonka, csokoládé, tojás, sütéshez-főzéshez valókból, italféleségekből) túllépheti az 50 milliárd forintot, de például a játékvásárlás, vagy a tavaszi jobb időjárással összefüggő költekezés is megugrik (szabadidő, kirándulás, kertészkedés, lakásfelújítás, tavaszi ruhatár).

A teljes kiskereskedelmi forgalom 100 milliárd forintnál is nagyobb összeggel bővülhet márciusban a januári-februári költekezéshez képest. Tovább nő a kiskereskedelmi forgalom 2018-ban is, a húsvét az első időszak, amikor a januári, februári időszakot követően fellendül a forgalom.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?