28 °C Budapest
Figyelem! Durván változik a magyar boltok nyitvatartása

Figyelem! Durván változik a magyar boltok nyitvatartása

2018. március 26. 16:05

Újabb négy napos hosszúhétvége elé néz az ország. A boltok azonban rövidebb nyitva tartással számolnak, úgyhogy nagyobb forgalomra kell készülni a hét végéhez közeledve. A boltok pedig ekképpen lesznek nyitva.

Az üzletek nyitvatartása a húsvéti időszakban a következők szerint alakul - tájékoztat az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ):

 • Március 30. péntek: az üzletek zárva lesznek
 • Március 31. szombat: szokásos rendnek megfelelő (egyes kisebb üzletek, iparcikk boltok zárva lesznek)
 • Április 1. vasárnap: az üzletek zárva lesznek
  Április 2. hétfő: az üzletek zárva lesznek

A zárvatartási időszakban március 30. és április 1-2. a jogszabályok alapján nyitva tartó kivételek:

 • benzinkutak
 • az ügyeleti rend szerint működő gyógyszertárak
 • önálló virágboltok
 • újságosok
 • édességboltok
 • a vendéglátó- és szórakozóhelyek
 • kisebb, jellemzően nonstop üzemelő boltok, illetve a trafikok, amennyiben maga a tulajdonos vagy a családtagja áll a pult mögé (a kifejezetten a húsvét alkalmából rendezendő vásárokon, fesztiválokon az alkalmazottak is beállhatnak árusítani, mivel ezeket a programokat az ünnepekre szervezik, vagyis rendeltetésük indokolja)

Április 3-tól, keddtől a szokásos rendjüknek megfelelően fogadják az üzletek a vásárlókat. A nyitva tartás változásáról az üzlet bejáraton kifüggesztett felirattal tájékoztatni kell a vásárlókat.

Előreláthatóan a következő napokban az ünnepek előtt szokásos hosszabb sorállás várható, különösen szerdán és csütörtökön, de a szombati nap is kiemelkedő forgalmú lesz.

Sok család ugyan elutazik a hosszú hétvégén, de sok turista is érkezik ebben az időszakban, akik a boltokban is sokat költekeznek,

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az OKSZ egyébként a tavalyinál nagyobb húsvéti forgalomra számít, az ünnephez kötődő élelmiszerköltekezés (sonka, csokoládé, tojás, sütéshez-főzéshez valókból, italféleségekből) túllépheti az 50 milliárd forintot, de például a játékvásárlás, vagy a tavaszi jobb időjárással összefüggő költekezés is megugrik (szabadidő, kirándulás, kertészkedés, lakásfelújítás, tavaszi ruhatár).

A teljes kiskereskedelmi forgalom 100 milliárd forintnál is nagyobb összeggel bővülhet márciusban a januári-februári költekezéshez képest. Tovább nő a kiskereskedelmi forgalom 2018-ban is, a húsvét az első időszak, amikor a januári, februári időszakot követően fellendül a forgalom.

NEKED AJÁNLJUK
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 8. hétfő
László
32. hét
Augusztus 8.
Nemzetközi Macska Nap
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. augusztus 8. 09:43