16 °C Budapest
Ez most a hét slágere az Auchanban, Tescóban: mit kereshetnek ennyire?

Ez most a hét slágere az Auchanban, Tescóban: mit kereshetnek ennyire?

2018. március 2. 11:00

Március nyolcadikán ünnepli a világ nagy része, közöttük Magyarország is a Nemzetközi nőnapot. Az ünnep alkalmából pedig nem maradhatnak el a már jól megszokott köszöntések és ajándékozások sem. Erről pedig a legnagyobb magyar bolthálózatok sem feledkeztek el. Úgyhogy a Pénzcentrum ezúttal annak járt utána, milyen akciókkal várják az áruházak az ajándékozni vágyókat.

A március nyolcadikán tartott Nemzetközi nőnap kezdete a női egyenjogúsági mozgalmak hajnalára vezethető vissza. Hiába azonban az azóta eltelt bő 150 év, a nők egyenjogúságát illető kérdések és leginkább egyenlőségük (a férfi nemhez viszonyítva) hiánya a mai napig meghatározó szereplője a társadalmi közbeszédnek, és az egyik legégetőbb kérdés a fejlett világ országaiban.

Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy egy nemrégiben kiadott OECD kutatás szerint a legtöbb modern, nyugati országban a nők bizony csúnyán elmaradnak a férfiaktól:

  • A nők munkaerő-piaci részvétele például az utóbbi évtizedekben bár közeledett a férfiakéhoz, mégis minden OECD országban kisebb valószínűséggel kapnak fizetett munkát, mint a férfiak. Magyarország ebben a tekintetben a középmezőnyben szerepel és mintegy 13 százalékponttal kevesebb a női foglalkoztatottak száma, mint a férfiaké.
  • Általánosan elmondható az is, hogy ha egy nő dolgozik, akkor is legtöbbször részmunkaidős állást kap. Valamint kevesebb eséllyel lesz belőle vezető, mint férfi társaiból. Ráadásul ugyanazért a munkáért a nők általánosan 15 százalékkal kevesebb bért kapnak, mint a férfiak. Magyarország ugyanakkor az élmezőnyben van, ami a női vezető beosztásúakat illeti, hiszen arányuk 40 százalék. Azt azonban érdemes megemlíteni, hogy ez az arány sehol a vizsgált országokban nem éri el az 50 százalékot.

A nők egyenlőségért folytatott harc tehát fabatkányit sem veszített aktualitásából. Manapság azonban a Nőnap lényegét tekintve inkább egy köszöntő, a női nemiséget ünneplő, ajándékozással egybekötött eseménnyé vált. Erről pedig a legnagyobb magyarországi áruházak sem feledkeztek meg a héten, úgyhogy rengeteg potenciális ajándéknak való tárgyat, ételt leakcióztak, mi pedig ezek közül válogattunk.

Auchan

Bár az Auchan az első oldalt férfi vásárlóinak szenteli, azért utána 4 oldal keresztül a Nőnap kerül előtérbe. Az édességek megszállottjainak a Raffaello 699, a Merci desszert 1 099, míg Cofanetto vagy Cuore praliné 1 599 forintba kerül. Azért, hogy a hölgyeknek ne kelljen a plusz kalóriák miatt aggódniuk egy-egy ajándék kapcsán, a bolt kínál többek között Babyliss automata hajgöndörítőt 22 990 helyett 17 990 forintért, Remington hajsimítót 10 990 helyett 8 990 forintért vagy Philips hajszárjtót 2 990 forintért.

Azok, akik inkább a klasszikus virág vonalon mozdulnának az ajándékozás ügyében egy 10 szálas tulipáncsokorért 989, egy minirózsáért 649, míg egy Lepkeorchideáért 1 490 forintot kell kiperkálniuk. A virágok mellett természetesen az olvasni szeretők is jól járhatnak, az áruházban ugyanis 890 forintért kaphatók romantikus könyvek és 1 795 forintért életmód könyvek.

KATT: Ennél is több Auchan ajánlatért lapozd át az áruház 9. heti akciós kiadványát!

Lidl

A Lidl akciós kiadványa végén, március ötödikétől ajánl kifejezetten nőnapi ajándéknak valót. A virágok szerelmesei találhatnak 2 ágas, 65 centi magas, exkluzív Orchideát üvegben 5 000 forintért, de persze vehetnek hajtatott Jácintot is 229, Zámiát 849 vagy virágozó növénymixet 899 forintért. Aki a növények helyett szépítkezési szereket venne inkább, az találhat a diszkont soraiban arckrémet, tusfürdőt, szájfényt és szemhéjpúdert is, sorban 499, 329, 399 és 599 forintért.

Természetesen az édesszájú hölgyek sem maradnak hoppon, a boltban ugyanis kedvezményes áron lehet venni fémdobozos vegyes desszertet (799), mogyorós csokoládét (129) vagy vörösáfonyát tejcsokoládéban / mandulát étcsokoládéban (1 199 forint). Sőt az igazán keményvonalas falánkok beszerezhetnek otthonra egy 3in1 gofrisütőt is 7 499 forintért.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

KATT: A Lidl további akcióiért lapozd át a diszkont legújabb akciós újságját!

Tesco

A Tesco legújabb akciós kiadványának 6. 7. oldalát szenteli a nőnapi ajánlásoknak. Virágok közül például lehet kapni Jácintot és Primulát 199, míg Krókuszt 299 forintért. Az áruházban a a Cherry Queen konyakmeggy 499, a Milka praliné és a Belga desszert 599, míg a Merci desszert 1 399 és a Ferrero Rocher 1 599 forintért rostokol az édességosztályon.

Aki koccintani is szeretne a megajándékozott hölggyel az vásárolhat ízesített boralapú koktélt 899 vagy krémlikőrt 4 199 forintért. Mindezek mellett pedig a női parfümök 30 százalékkal lesznek olcsóbbak március 5-11 között. 42 százalékkal olcsóbb lesz továbbá a Scholl Velvet Smooth készüléke, ami így 13 999 helyett 7 999 forintban fog kerülni.

KATT: Ha még több Tescós ajánlat érdekel, akkor mindenképp fusd át legújabb akciós kiadványukat!

Spar

A Spar főoldalon hirdeti a Nőnapra ideális 400 grammos Mercit és a női csokrot, előbbit 1 999, utóbbit 1 490 forintért. Ezeken felül az édesség kedvelői vásárolhatnak Lindt Hochfein pralinét 3 599 vagy Anthon Berg desszertet 1 899 forintért. Az édesség mellett természetesen temérdek növény is várja az éppen arra kószáló férfiakat, így például a Korallvirág 449, a Cinerária 699, a Kála 1 790, a Kék Phalaenopsis 2 790, míg a Szegfű 399 forintba kerül.

KATT: Ha több kihagyhatatlannak ígérkező ajánlat is érdekel a Sparból, akkor fusd át e heti anyagukat!

Aldi

Az Aldi aktuális kiadványában nem bukkantunk kifejezetten nőnapi ajánlatokra, viszont az újság tematikáját a klímatudatosság viszi. Ennek kereteiben a diszkont ajánl 3 éves garanciára mosogatógépet 99 990 forintért, megannyi LED izzót 1 499 forintért, sőt LED-lámpát is 5 999 forintért. Aki pedig akár egy komplett fa játszóházat is felhúzna a ház mögötti kertben, az 179 999-ért rendelhet egyet a boltban, amit később kiszállítanak.

KATT: Az Aldi további ajánlataiért célozd meg a diszkont 9. heti kiadványát!

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
EZT OLVASTAD MÁR?