Megvett egy magyar márkát az Aldi: sosem találnád ki, melyiket

Megvett egy magyar márkát az Aldi: sosem találnád ki, melyiket

2018. február 16. 15:00

Megvásárolta az Aldi Magyarország az Alföldi Tej Kft. Kokárdás márkáját, így hazai története során először szerzett tulajdonjogot egy magyar márkában - jelentették be pénteken egy székesfehérvári sajtótájékoztatón. Várhatóan a jelenlegi 12 termék mellett hamarosan a Túró Rudi és különböző trappista sajtok is belekerülnek a csak az Aldinál elérhető Kokárdás kínálatába.

Az Aldi ma bejelentette, hogy megvásárolja az Alföldi Tej Kft. Kokárdás márkáját, így hazai története során először szerez tulajdonjogot egy magyar márkában. Bernhard Haider, az Aldi Magyarország ügyvezető igazgatója elmondta, hogy az Alföldivel 2015-ben kezdték el forgalmazni a kizárólag magyar termelőktől származó tejből, a magyar fogyasztói igényekhez alakított Kokárdás termékeket, amelyeket a mai napig kizárólag a diszkontláncnál lehet megvásárolni.

A márka megvásárlása gyakorlatilag azt jelenti, hogy az Aldi olyan termékeket is forgalmazhat a jövőben Kokárdás márkanév alatt, amiket az Alföldi nem tud gyártani, de más gyártók képesek az elvárt színvonalat teljesíteni. A márkanév alatt jelenleg 12 terméket kínálnak, de ezt szeretnék a jövőben megduplázni: szinte biztosan felveszik a kínálatba a trappista sajtokat és a Túró Rudit.

Ebben az évben az Aldi a biotejet is magyar beszállítótól fogja beszerezni, így Magyarországon ez lesz az egyetlen kiskereskedelmi lánc, amelyben valamennyi kiszerelésű friss és UHT-tej, továbbá minden típusú trappista sajt magyar termék lesz.

Az Alföldi Tej székesfehérvári gyára

Elsőként a Kokárdás 1,5 százalékos UHT teje került be az Aldi boltjaiba, ma már pedig a natúr és gyümölcsös joghurtok, a vaj, a tejföl, a főzőtejszín, a kancsós tej és a túró is a kínálat része

 - mondta el Mélykuti Tibor, az Alföldi Tej Kft. ügyvezető igazgatója, hozzátéve, hogy szoros együttműködésük a diszkontlánccal most már stratégiai partnerségként értelmezhető. A vállalat által gyártott termékek mind magyar alapanyagból, magyar munkaerő által, Magyarországon előállított termékek. 2017-ben az árbevétel elérte az 53 Mrd Ft-ot, a székesfehérvári és a debreceni gyárban a munkavállalói létszám pedig a 630 főt.

NEKED AJÁNLJUK
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?