11 °C Budapest
Itt szilvesztereznek a leggazdagabb magyarok: mutatjuk az árakat, helyszíneket

Itt szilvesztereznek a leggazdagabb magyarok: mutatjuk az árakat, helyszíneket

2017. december 31. 07:00

Nem kell már kiruccanni külföldre, ha igazi luxusszilveszteren szeretnénk részt venni. Az ötcsillagos budapesti szállodák és a Michelin-csillagos éttermek jóvoltából itthon is akad bőségesen olyan helyszín, ahol közel egyhavi fizetést elverhetünk az ünneplésre. Nézzük, hol, mit kapunk a pénzünkért, és mennyivel drágább ez egy fapados bulinál.

Szilveszter estével kapcsolatban a magyaroknak leginkább a virsli, a pezsgő és a bor juthat eszébe, legalábbis erről árulkodik egy nagy áruházlánc tegnapi közleménye, melyben többek között arról lehetett olvasni, hogy 

 • a vásárlók többsége számára továbbra is pezsgővel és borral teljes az új év köszöntése, valamint, hogy
 • a virslifélék felé az érdeklődés karácsony és újév között fokozódik.

A magyarok lencséből szereznek még be írtózatos adagot ebben az időszakban (az éves forgalom felét adják el decemberben), de ugye ezt inkább január elsején, és nem szilveszter este szokás fogyasztani.

Mielőtt bemutatnánk, hogy akkor pontosan mennyibe és mi kerül az asztalra szilveszterkor a legmenőbb budapesti éttermekben és szállodákban, a Pénzcentrum is összeállított egy fejenkénti szilveszteri menüt, hogy legyen mihez viszonyítani a szállodák és éttermek árait. Ehhez a weboldalunkon megtalálható akciós újságok kínálatát vettük alapul. Kiindulva a magyarok étel- és alkoholfogyasztási szokásaiból (elhízottak vagyunk és nagyon sokat piálunk), újév előestéjére kiporcióztunk fejenként

 • fél kiló frankfurti virslit a Sparból 495 forintért,
 • négy kenyérbucit a Lidlből 116 forintért,
 • félüveg Szovjetszkoje Igrisztoje "pezsgőt" a Tescóból 310 forintért (619 forintba kerül egy üveg),
 • egy üveg Cabernet Savignon Syrah francia vörösbort az Aldiból 699 forintért és
 • egy üveg Szentkirályi szénsavmentes ásványvizet az Auchanból 99 forintért.

Ketchup és mustár jellemzően van otthon, szilveszteriműsornak pedig természetesen a földi sugárzású adók kínálatát vesszük alapul, ezekért pedig ha van szobaantennánk, nem kell fizetni.

A vérbeli Pénzcentrum-szilveszter tehát fejenként 1 719 forintba kerül, a megosztott üveg orosz (?) pezsgő miatt ezt az árat legalább két fő részvételével, leginkább otthoni környezetben lehet kihozni. Éhesek vagy szomjasak valószínűleg nem maradunk, és ha benyakaljuk a fenti alkoholadagot, akkor tuti, hogy az ismerős január elsejei fejfájás sem marad el.

Nézzük tehát, hogy a fenti, 1 719 forintos ünnepi büdzséhez képest, mennyibe kerülnek a legelitebb bulik Budapesten.

Four Seasons Hotel Gresham Palota

Budapest egyik legelegánsabb hotelében két szilveszteri rendezvényt is tartanak. Az egyik a szálloda oldalában található étterem, a Kollázs gondozásában kerül megrendezésre. Ennek a vacsorának az ára 48 ezer forint, de ha a menü mellé a párosított borokat is el szeretnénk fogyasztani, akkor további 19 900 forintot kell fizetnünk, és ne feledkezzünk meg a 12 százalékos felszolgálási díjról sem, mellyel együtt (a boros opció esetén) 76 048 forintot kell majd fizetni, amelyből 44 virslis Pénzcentrum-szilveszter jönne ki.

A rossz hír ezzel kapcsolatban, hogy a rendezvényre már nincs hely, ugyanakkor a Pénzcentrummal pénteken azt közölték, hogy még szívesen látnak egy asztaltársaságot a Gresham Palace Bálra (ez a másik rendezvényük, amely egy elegáns álarcosbál). Ennek keretein belül

 • az ünneplés 19:00 órakor kezdődik egy pezsgőfogadással,
 • ezt követi egy 7 fogásos vacsora, amely alatt
 • különböző modern és klasszikus zenei előadásokat hallgathatunk meg, éjfél után pedig 
 • a DJ-é lesz a főszerep.

Ha valakinek megtetszett volna az ötlet, akkor készítsen be elegendő készpénzt a farzsebébe, vagy legalább állítsa a hitelkártyája vásárlási limitét meglehetősen magasra, hisz a program ára 140 ezer forint, ami nem tartalmazza sem az elfogyasztott alkoholos italokat, sem pedig a 12 százalékos felszolgálási díjat. Ha csak további 15 ezer forintot szánunk italra, akkor 

a végső számla borravalóval együtt 173 600 forint lesz fejenként, amelyből 101 pénzcentrumos szilveszter jönne ki.

Ezzel az árral meg is nyerték a luxusszilveszter versenyt. Összehasonlításképpen érdemes felidézni, hogy az októberi nettó átlagjövedelem hazánkban családi kedvezmény nélkül 196 700 forint volt, tehát ennek a bulinak az ára az átlagos magyar havi fizetés 88 százaléka.

Intercontinental Budapest

Szinte közvetlenül a Gresham mellett található az Intercontinental hotel, amelynek Corso nevű éttermében szintén este héttől, svédasztalos vacsorával és egy tánc show-val várják a vendégeket. A menü pazarnak ígérkezik, a Dining City szerint lesz homár, kaviár, BBQ-sültek és egyéb finomságok is, ha pedig megelégszünk egy hagyományos, azaz nem egy színpad melletti asztallal, akkor az egészet megússzuk 59 900 forintból, amelyben már valamennyi alkohol is benne van. Itt sem szabad megfeledkezni a 10 százalékos felszolgálási díjról, ezzel együtt pedig 

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

65 890 forint lesz a számla, melyből 38 Pénzcentrum-szilveszter büdzséje jönne ki.

Ehhez még hozzájöhet persze egyéb költség is, amennyiben a köszöntő habzóbornál és az italcsomag tartalmánál többet szeretnénk inni.

Costes

Magyarország egyik első Michelin-csillagos éttermében héttől kezdődik a vendégvárás és nyolctól a vacsora. A menüben kapunk szopósmalacot, szarvasgombás francia sajtot, kagylót, kaviárt és kacsamájat is. A hatfogásos vacsorához ételenként különböző magyar borokat szolgálnak fel, és lesz üdvözlőitalként puncs, meg persze az este végén pezsgő is. Itt nem szórakoznak a számlán felüli felszolgálási díjjal. Borokkal, ételsorral és borravalóval együtt 

96 000 forint lesz a számla végösszege, melyből 56 adag pénzcentrumos szilveszteri menüsor jönne ki.

Valamivel olcsóbb opció, ha a Costes testvéréttermét, a szintén MIchelin-csillagos Costes Downtownt választjuk. Itt a menüsör tartalmaz szarvasgerincet, Szent Jakab kagylót és galambot is. A hatfogásos vacsora ára 49 ezer forint, de ha borpárosítással együtt szeretnénk elfogyasztani a menüt, akkor már 74 ezret, ha pedig pezsgővel, akkor epdig 84 ezer forintot kell fizetni fejenként. Ha mindezekhez hozzászámítjuk a 12 százalékos felszolgálási díjat, akkor sorrendben 32, 48 és 55 adag Pénzcentrum-menüt kaphatunk a pénzünkért.

Gundel Étterem

A nagy múltú étterem színvonala egy kicsit talán megkopott, és ezt nem mi mondjuk, hanem a Gault & Millau étteremkalauz tesztelői. Ez az értékelés az idei tesztjükben szerepel:

Citrusos morzsába forgatott harcsaérme. A halban lápos aroma, a bunda nem ropogós. Vizes és darabos krumplipürével tálalják.

Ez pedig a tavalyiban:

A krumplinudli viszont szalonnás, túldolgozott, nehezen nyelhető.

Aki viszont ennek ellenére egy, ahogy a Gault & Millau jellemzi az étterem hangulatát, "kopottasan patinás" estére vágyik, annak nem kell tovább keresgélnie. A program hétkor kezdődik, fellép 

 • Gájer Bálint zenés táncos műsorával (őt a Dining City szerint "a magyar Michael Buble"-ként emlegetik),
 • Hajnóczy Soma bűvész világbajnok és a
 • Budai Tangó páros táncbemutatóját is megtekinthetjük.

A menü pedig szintén sokfogásos lesz, szerepel rajta kőrák, vesepecsenye és hízott libamáj is, 

az ár pedig 65 ezer forint, amely tartalmazza a felszolgálási díjat, így tehát a számlából 38 Pénzcentrum szilveszteri menüsor jönne ki.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?