9 °C Budapest

Teszt: vajon a Prímában vagy az Auchanban kapható a legpocsékabb forralt bor?

Pénzcentrum
2017. december 23. 07:00

Már kész forralt bort is lehet kapni az üzletekben, ezért nyakunkba vettük a várost, végigjártuk a szupermarketeket, és az összes általunk fellelt bort megkóstoltattuk a tesztközönségünkkel. Ők véleményt mondtak, amely alapján összeállítottunk egy ranglistát, melyek a legjobbak a piacon.

Ma már nehéz elképzelni a karácsonyt forralt bor nélkül, olyan szerves részévé vált az ünnepnek, mint a bejgli. Egy adventi vásár forralt bor nélkül olyan lenne, mint kürtős kalács és sült gesztenye nélkül. De nemcsak a vásárban iszogatjuk a forralt bort, hanem nagyon sokan otthon készítik el. Az interneten rengeteg jó receptet lehet találni, vannak, akik családi hagyományok szerint készítik, vannak, akik inkább teret engednek a kreativitásuknak, és addig fűszerezik, és borítják bele a gyümölcsöket, amíg át nem megy a kóstolási teszten.

A karácsony előtti hajtásban viszont nincs mindenkinek ideje, kedve, vagy már ereje arra, hogy kiválassza az ideális bort, beszerezze a fűszereket, és utána még el is készítse. A szupermarketek azonban őket sem hagyják cserbe, már lehet előre elkészített forralt borokat is kapni. Csak leveszed a polcról, otthon beleöntöd a bögrébe, néhány perc mikrózás, és már lehet is inni. A választáson persze sok múlik. Éppen ezért, hogy időt spóroljunk neked a karácsonyi készülődésben, nyakunkba vettük a fővárost, bejártuk a nagyobb szupermarketeket, mindenhol vettünk az összes kapható forralt borból, és tesztelés alá vetettük őket a kollégáink segítségével.

A tesztlapok értékelése közben azonban teljesen egyértelművé vált, hogy nagyon eltérő ízlésű kollégákkal vagyunk megáldva, mert míg egyikük ácsingózott a kedvencéért, hogy csak annak az egy bornak a kilétét áruljam el (ugyanis vaktesztet szerveztünk, nem tudták a kollégák, hogy hol vettük a bort, mennyiért, és még a csomagolását sem látták), addig más torzult arccal hevesen integetett, hogy ugye visszaköpheti a pohárba a bort. Sőt, még egy "hogy tehetted ezt velem" nézést is kaptam a tesztlap átadása mellé. Szóval elég vegyesen fogadták a kedves kollégák a borokat, véleménye persze mindenkinek volt, és ezt most meg is osztjuk veletek.

Összesen 9 féle bort kóstolt a 15 tesztelő, az ízről és az illatról kellett véleményt mondaniuk, és 1-től 5-ig pontozniuk.

Íz alapján a Prímában vásárolt vörösbor kapta a legjobb értékelést, második helyen az Aldiban vásárolt forralt bor végzett, és csak fél ponttal maradt le tőle a Lidl bora. Az utolsó helyen az Auchan üveges vörös bora végzett.

Ez azért is meglepő - ha az előítéletekből indulunk ki -, mert két műanyag flakonos forralt bort is beszereztünk az Auchanban, és mindkettő jobban ízlett a kollégáknak, mint az üveges (igaz nem sokkal, mert a 8. és 7. helyen végeztek).

Illat alapján a Sparban vásárolt forralt bor tetszett a legjobban a kóstolóknak, egyetlen ponttal maradt le tőle az Auchanban vásárolt műanyagflakonos bor, a harmadik helyen pedig a Príma vörös bora végzett. Legkevésbé az Auchanban vásárolt műanyagflakonos fehér bor illata tetszett a tesztelőknek.

Lehet, hogy többeknek feltűnt, de a Tescóból nem kóstoltunk bort. Ennek egyik oka, hogy a nagy bevásárlókörutunk során abban a Tescóban, amelyikbe betévedtünk,  nem találtunk forralt bort, és az egyébként kedves eladó is csak annyit tudott nekünk segíteni: "Nem tudom hol van a forralt bor, kedvesem, nézzen szét." Félórás keresés, és többszöri kérdezgetés után feladtuk.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Nem szabad szem elől téveszteni, és nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a teszt eredménye egy 15 fős társaság szuverén véleménye. Ezt jól alátámasztja az is, hogy volt egy nagyon megosztó bor is: az Aldi borát vagy imádta a társaság, vagy utálta, 3-ast egyáltalán nem kapott. És a tesztelő közönség ugyan remek társaság volt, kóstolás szempontjából a kisembert képviselik, vagyis egyikük sem borszakértő - legalábbis papíron.

Árak szempontjából nem volt jelentős eltérés, legfeljebb 200 forintos különbségeket láttunk.

PÉNZRE VAN SZÜKSÉGED?

Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb gyorskölcsönt. De, hogy ne a sötétben tapogatózz, mi is elvégeztünk neked egy példaszámítást: kalkulátorunkban 1 milliós hitelösszeget, és 48 hónapos futamidőt adtunk meg. A THM-ek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a Sberbank nyújtja (THM 11,08%), de nem sokkal marad el ettől a K&H Bank (THM: 11,53%) és az MKB Bank (THM 11,78%) ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a CIB Bank, az ERSTE Bank, a Cetelem, illetve a Cofidis és a Budapest Bank kölcsönét is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem