17 °C Budapest

5 ajándék, aminek minden férfi örül majd idén karácsonykor

2017. december 7. 13:02

A karácsony nem csak anyagilag terheli meg a családi kasszát, de az ajándékozók kreativitását is próbára teszi. Azoknak készült az alábbi 5-ös listánk, akiknek nincs ötletük, mit vegyenek a család férfi tagjai számára. A felsorolásban csak olyan izgalmas ajándékok kerültek be, amelyek biztosan örömöt okoznak a megajándékozottaknak. Figyelembe vettük, hogy nem mindenki tud mélyen a pénztárcájába nyúlni, de gondoltunk azokra is, akik értékes meglepetéssel készülnének.


Az előző évhez hasonlóan a lakosság 78 százaléka vesz ajándékot karácsonykor, az erre szánt összeg viszont a tavalyi 31 500 forintról 41 300 forintra emelkedhet a Cofidis Hitel Monitor országos reprezentatív kutatása szerint. A felmérésből az is kiderül, hogy a tervezett vásárlásokat 64 százalékban a havi fizetés, 41 százalékban pedig a megtakarítások fedezik. 19 százalék a más célra félretett megtakarításaiból is költ, 4 százalék pedig hitelkártyával fog ajándékvásárláskor fizetni: 2016-ban ezek aránya 12 százalék, valamint 1 százalék volt.

Az ajándékvásárlás azonban nemcsak anyagi terhet jelent, de sokaknak az is nehézséget okoz, hogy kitalálják, minek örülhetnének szeretteik. Az alábbi listában öt olyan meglepetést gyűjtöttünk össze, aminek jó eséllyel a legtöbb férfi örülne, hamarosan pedig a nőket célzó listával is előállunk. Az ajándékokat különböző árkategóriákból válogattuk, hogy a listából minél többen ötletet meríthessenek.

1. Nyugat + Zombik képregény

Kifejezetten férfias szórakozást ígér több mint 260 oldalon követni, hogyan verekszik át magukat a Nyugat irodalmárai széklábakkal és revolverekkel egy kávéháznyi élőhalotton. Mindenképpen ötletesebb megoldás, mint egy tesztoszteronmozi vagy egy olyan könyv, ami a könyvespolcon való porosodásra van ítélve, olvasatlanul. Csepella Olivér munkája ráadásul már most is kultikus darabnak számít, pedig eddig még csak kevesen lapozhattak bele.

Fotó: Nyugat+Zombik Facebook


A műnek ugyanis már a megszületése sem hétköznapi: a szerző úgy gondolta, hogy 32 oldalas diplomamunkáját - amiben Ady, Kosztolányi és a többi nyugatos a New York kávéházat ellepő zombikat tanítja móresre - felduzzasztja több mint 200 oldalasra és képregényként kiadja. Csakhogy ehhez egy év munkájára volt szükség, az addig kieső keresetét pedig közösségi finanszírozással tervezte pótolni. Számításai bejöttek: a kampány több mint 7 millió forintot hozott a konyhára, és bár egy év helyett hármat kellett várniuk az előfinanszírozóknak, a képregény 3192 forintért már előrendelhető, így akár a karácsonyfa alá is bekerülhet.

2. Parfüm

Bár egy parfüm kevésbé kreatív ajándék, mint egy zombiképregény, kevésbé megosztó is, így nehéz vele mellé nyúlni. Ha már van egy megszokott illata a célszemélynek, jó megoldás, ha kap egy nagyobb, karácsonyi kiszerelést belőle, de meg is lehet lepni valamilyen új illattal. A parfüm mellett szól az is, hogy több féle árkategóriából választhatunk. Egy népszerű, 100 ml-es Hugo Boss Boss Bottled már 8 ezer körül megrendelhető, egy 90 ml-es Gucci Guilty 14 ezer körül kapható, de olyan igazi különlegesség is rendelhető, mint az Ermenegildo Zegna Haitian Vetiver, amiből már 30 ezer forint egy 75 ml-es kiszerelés.


3. BeerSpa aka sörfürdő a Széchenyiben

A sör nem csak korsóból lehet üdítő, de dézsában is. A sörfürdőzésnek évszázados hagyománya van például a cseheknél, de nálunk csak tavaly óta lehet nyakig merülni a sörben. Persze nem szó szerint lehet benne megmártózni, hanem a söralapanyagokkal - komlóval, malátával, élesztővel - dúsított termálvízben. A Széchényiben hat darab, egyenként 1000 literes dézsa várja a komlóban ázni vágyókat.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Fotó: Széchenyi Fürdő Facebook


Egy 45 perces lazulás egy főre 7800 forint, de az élményhez belépőt kell váltani a Széchenyibe is, így valójában 13 200 forint egy jegy, kettő főre ugyanez 23 200. A kétszemélyes dézsákban minden vendég után cserélik a 36 fokos vizet. Az árban benne van a korlátlan sörfogyasztás is, ugyanis a dézsák közötti sörcsapokból maguknak csapolhatunk.

4. Napszemüveg, karóra fából

Külföldön óriási divatja van a fából készült, természetes kiegészítőknek, amelyekből az utóbbi években nálunk is egyre több márka érhető el, sőt, több magyar vállalkozás is piacra lépett. Ilyen a Concept Eyewear is (korábban Batilla), ami egy budapesti manufaktúra, ahol az egyediséget előtérbe helyezve készítenek szemüvegeket fából is. A keretek heteken át tartó kézi megmunkálással készülnek, az alapanyagul szolgáló fát bio olajjal kezelik.

Fotó: Wewood

Ennek megfelelően egy modell ára 28 ezer forint, de lehetőség van teljesen egyedi formák legyártatására is, ezek nyilván többe is kerülnek. A Wewood nem hazai márka, azonban itt nemcsak szemüvegeket, de órákat is lehet kapni, amelyek 22 ezertől indulnak, de jellemzően 30 ezer körüli áruk van, de találunk 80 ezres darabot is.


5. Samsung csúcstelefon

Ha valaki igazán értékes ajándékban gondolkodik, akkor egy óriáskijelzős Samsung Note 8-ast bújtasson a fa alá. Ez a csúcsmodell megőrizte a legnagyobb Samsung telefon címét, azzal, hogy megnövelték a kijelzőméretet 6,3 hüvelykre, változatlan felbontás mellett. Ez továbbra is pengeéles képet biztosít, de nem lehet panasz a fényerőre és a színmegjelenítésre sem. Miközben egyre több gyártó bőszen végzi ki a 3,5 milliméteres jack csatlakozót, a Samsung az USB-C aljzat mellett továbbra is megtartotta azt, a másik oldalon pedig a S Pen foglalata található, benne a széria védjegyének számító érintőtollal.

Fotó: Samsung

Ráadásul a jegyzetelés lezárt telefon mellett is működik, ilyenkor a fekete kijelzőre lehet felírni bármit, amit a telefon automatikusan ment. A telefon hátoldalán, a cég történetében először, dupla kamera figyel, mellette az ujjlenyomat-olvasó. A készülék - főleg fekete színében - kifejezetten elegáns, helyet sem ad a kételynek azzal kapcsolatban, hogy prémium eszközről van szó. Az ajánlott fogyasztói ára ennek megfelelő: 335 ezer forint, de ha valamelyik szolgáltatóval leszerződünk, akár már 150 ezerért elvihető.


A cikk megjelenését a Samsung támogatta.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem