1 °C Budapest
Teszt: ezek a legjobb turmixgépek ma Magyarországon

Teszt: ezek a legjobb turmixgépek ma Magyarországon

2017. november 24. 10:30

15 különböző márkájú  összesen 39 turmixgépet teszteltek laboratóriumi körülmények között. A vizsgálati szempontok között volt többek között, hogy milyen jól és mennyi idő alatt készítenek gyümölcs-, zöldségturmixot és palacsintatésztát, milyen jól darálják össze a jégkockát, milyen könnyen használhatók a hétköznapok során, mennyire hangosak és mennyire tűnnek strapabírónak.

Az összes szempont alapján 8 termék ért el 75 százalék fölötti eredményt. Ilyenek voltak például a Vitamix, KitchenAid, Braun, Philips és Electrolux egyes készülékei. Ezek a turmixgépek főleg azért kaptak sok pontot, mert jó smoothie-t és palacsintatésztát készítenek, könnyen használhatók és elég masszívak, strapabírónak tűnnek.  Viszont a többségük nem túl csendes, és van köztük olyan is, amelyik jégkocka darálásban nem jeleskedett - derült ki a Tudatos Vásárlók Egyesületének 15 különböző márkájú,  összesen 39 turmixgépet vizsgáló tesztjéből.

A legjobb termék azonban már komoly vagyonba kerül: a teszt győztes Vitamix PRO 750 82 százalékot ért el, de 330 ezer forint körüli összeget kell fizetnünk érte. Viszont jó hír, hogy az élmezőnyben közel hasonló eredményt elért termékek nagy része ennek tizedébe kerül.

A lista másik végén, 3 készülék szerepelt 50 százalék alatt az összesített szempontok alapján, a leggyengébb eredmény 43 százalék volt. Mindegyik az olcsóbb kategóriába tartozik, 10 ezer forint körüli áron kaphatók. Leginkább azért veszítettek pontot, mert hangosak, nem készítenek jó smoothiet, sem palacsintatésztát, és nem tűnnek túl strapabírónak, mivel könnyebben horpadnak, karcolódnak, törnek.

Turmixgépet alapvetően azért vásárol az ember, hogy gyümölcs- vagy zöldségturmixot készítsünk vele. Itt könnyű helyzetben van a vásárló,

mert a 39-ből 19 tesztelt készülék 4-es vagy annál jobb pontot kapott erre a szempontra a 0-tól 5-ig tartó skálán.

A közepes árkategóriában van többek között a Philips HR2195/00 turmixgép is mintegy 35 ezer forint körüli áron, de vannak ennél olcsóbb - akár 8 ezer forintos -, és drágább - 330 ezer forintos - készülékek is. Viszont volt olyan nem éppen olcsó - 78 ezer forintos - készülék, amelyik közepesnél gyengébb pontot kapott smoothie készítésre, tehát az ár itt sem irányadó.

Palacsinta tészta keverésben is jó eredmények születtek. Itt már 28 készülék kapott 4-es vagy ennél több pontot, mivel egyenletes, sima tésztát kevert. Ha jeges turmixot szeretnénk készíteni, jobban meg kell néznünk, hogy milyen készüléket veszünk,

mert jégdarálásra a készülékek fele kapott 2-es vagy annál kisebb pontot, mivel nem tudták elég egyenletesre darálni a jeget, sokszor egészben maradtak a jégkockák.

Környezetvédelmi és hosszú távú megtakarítási szempontból szerencsés, ha egy háztartási készülék sokáig bírja. A teszt során szakértők azt is vizsgálták, hogy mennyire tűnnek strapabírónak ezek a készülékek, vagyis milyen vastag anyagból készültek, milyen könnyen karcolódnak, horpadnak, a kapcsolók, gombok mennyire jól illeszkednek. Elég vegyes a kép ezen a téren. 13 termék közepesnél gyengébben szerepelt.  Ezek kizárólag az olcsóbb 10-20 ezer forintos készülékek voltak.

Érdemes meggondolni vásárláskor, hogy inkább költsünk egy kicsivel többet rá, cserébe viszont tovább használhatjuk, így nem kell rövid időn belül újabb kiadásba bocsátkoznunk. A teszt alapján úgy tűnik, nem kell feltétlenül sokkal többet költenünk rá, ha a tartósság a fő szempont. A 4-nél jobb pontot elért, strapabíróbb készülékek között a legolcsóbb a 14 ezer forintért kapható Philips HR2105/00, de több 35 ezer forint körüli turmixgép is jól szerepelt a 300 forintos készülékek mellett.

PÉNZRE VAN SZÜKSÉGED?

Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. De, hogy ne a sötétben tapogatózz, mi is elvégeztünk neked egy példaszámítást: kalkulátorunkban ezúttal 1,5 millió forintos hitelösszeget, és 7 éves futamidőt adtunk meg. A THM-ek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót az MKB Bank nyújtja (THM 11,43%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank ajánlata (THM 11,73%) sem. Emellett érdemes még megemlíteni az Erste Bank, és a Budapest Bank személyi kölcsön konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.
NEKED AJÁNLJUK
Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?