17 °C Budapest
Nem sajnáljuk a pénzt, ha karácsonyi ajándékokról van szó

Nem sajnáljuk a pénzt, ha karácsonyi ajándékokról van szó

2017. november 15. 16:31

Karácsony közeledtével sokkal nyitottabbak vagyunk az online vásárlásra, az ajándékvásárlásnál pedig segítséget nyújtanak a mások által írt vélemények, értékelések és a tesztek. A kiválasztott ajándékokra átlagosan 35 ezer forintot szánunk, ami 14 százalékkal több, mint tavaly.

Karácsony közeledtével egyre nyitottabbak az emberek az online vásárlásra - ez derül ki az Árukereső.hu idei felméréséből. E szerint egyébként az internetezők idén karácsonykor átlagosan legalább 5-6 főt szeretnének megajándékozni.

A felmérésben résztvevők 87 százaléka elsősorban a legközelebbi családtagoknak (gyerekek, szülők, testvérek) tervez ajándékot vásárolni, amire átlagosan 7 ezer forintot szán. A legkevesebbet idén is a munkatársakra szánják, itt az ajándék átlagos értéke 2600  forint körül alakul. Ha ajándékról van szó, akkor a termék kiválasztásakor a megkérdezettek közel 60 százaléka az ár-érték arányt figyelembe véve, igyekszik minőségi ajándékokkal örömet szerezni.

A webet böngészve ezért az internetezők a vásárlások előtt alaposan tájékozódnak, jellemzően több webáruház kínálatában is szétnéznek. Az ajándékok utáni vadászatban a vásárlást tervezők 2/3-a legalább 3 internetes forrásra fog támaszkodni. Ráadásul a karácsonyi időszak kihagyhatatlan online akciói egyre nagyobb csábítást jelentenek még azok számára is, akik az év többi időszakában szívesebben járnak személyesen vásárolni.

Idén karácsonykor átlagosan 35 ezer forintot fognak költeni az internetezők szeretteik megajándékozására.

Bár karácsonykor évről évre felbukkannak a csak az adott évre jellemző slágertermékek, a teljes internetező lakosság körében idén is a "klasszikusnak számító" ruházati cikkek, könyvek, szépségápolási termékek, valamint a játékok jelentik az elsődleges ajándékötletet. Emellett a nagyobb értékű műszaki cikkek, mint például a TV-k, vagy okostelefonok, tabletek esetében is kiemelt forgalomra számíthatnak a kereskedők, ezek a termékkörök azonban sokak számára még mindig komoly anyagi korlátot jelentenek.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 11. vasárnap
Leó, Szaniszló
14. hét
Április 11.
Debrecen napja
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. április 11. 16:10
Pénzcentrum  |  2021. április 11. 15:01