21 °C Budapest

Gigászi akciók a diszkontláncokban: filléres hozzávalókból fejedelmi lakoma

2017. szeptember 29. 17:30

Ha te is kifutottál hónap végén a pénzből, és még sokat kell várnod a következő havi fizetésig, akkor jó megoldás lehet spórolnod az étkezés költségeivel. Összegyűjtöttük, hogy a nagyáruházak milyen akciókkal várnak a héten, ha egy hagyományosnak mondható, hétvégi lakomára vágysz alacsony áron.

Közeleg a hónap vége, ami sok családnak gondot okozhat. A pénzcentrum egy korábbi cikkében elárulta az alapszabályt, ami segíthet a hónap vége effektus legyőzésében. Ez pedig az 50/20/30 szabály. Ami annyit jelent, hogy

  • bevételünk 50 százalékát költsük el az elengedhetetlen kiadásokra,
  • 20 százalékát rakjuk félre,
  • 30 százalékát pedig bármire elkölthetjük, amire csak akarjuk.

Az aranyszabály valóban sokat segíthet akkor, ha rendelkezünk akkora jövedelemmel, amiből elengedő mértékben fedezni tudjuk elengedhetetlen kiadásainkat. Mi történik azonban akkor, ha erre nincs lehetőségünk?

Mivel már csak néhány nap van hátra a szeptembertől, ezért érdemes lehet meghúzni a nadrágszíjat a következő fizetésig. A szeptember igazán megterhelő a magyar családok nagy részének az iskolakezdés magas költségei miatt. Éppen ezért a hó végi spórolásban nagy segítségedre lehet, ha filléres ételekkel rukkolsz elő a család számára. Szerencsére nem kell feltétlenül belemászni a különböző blogok és újragondolt ételek cirádás világába. Hiszen a már jól bevált magyaros ételekből is bőven válogathatunk. Ennek több előnye is van: tradicionális ételeink finomak, imádják őket a gyerekek és sokkal egyszerűbb hozzájuk olcsó és jó minőségű alapanyagokat találni.

Összeszedtük most, hogy a legnagyobb áruházak milyen heti akciókkal várják azokat a vásárlókat, akik keveset költve is szívesen válogatnak a pazarabbnál pazarabb hazai ízek közül. A tradicionális húsleves jó nyitány lehet, ami után következhet a paprikás krumpli vagy krumplis tészta, esetleg egy rántott hús. Zárásként pedig a szezonális gyümölcsök kedvelőinek almás pite vagy gombóc.

Lidl

A Lidlben a szuper hétvége akció keretében 449 forint helyett 299 forintért vehetjük meg egyben, a levesbe való zöldséges ládikát, valamint fél kiló csirkenyak csak 199 forintba fog kerülni. Azonban a heti akció többi napján is érdemes kutatni a polcok között, ugyanis a frissen sütött bucijuk 39 helyett csak 29 forintba fog kerülni. A paprikás krumplihoz pedig csemegeként vásárolhatunk savanyított almapaprikát 289 forintért. Továbbá főételünkhöz beszerezhetjük az elengedhetetlen tejfölt, amit XXL kiszerelésben 395 forint helyett 369-ért ad az áruház.

KATT: Lapozd át a Lidl e heti akciós kiadványát!

Spar

A Sparban a Soós Premio többféle, 8 tojásos száraztésztája 239 forintról 199 forintra van leakciózva. Az áruház húspultjából a frankfurti virsli kitűnő választás a paprikás krumpli feltúrbózásához, 10 dekát 178 helyett csupán 119 forintért vásárolhatunk meg. Savanyúságnak pedig választhatjuk az áruház saját márkás csemege uborkáját 269 forint helyett 239-ért. A bolt azonban azoknak is kiváló lehetőséget nyújt, akik nem akarnak bajlódni a főzéssel, hiszen a Globus Babgulyás és Sólet konzervje 1099 forint helyett 549 forintért érhető el.

KATT: További akciókért nézd meg a Spar akcióit is!

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Tesco

A Tescoban 1 kiló vöröshagyma 95 forint a héten, míg a 1 kilogramm csirkecomb farrészeiért 399 forintot kell fizetnünk. A privát műbeles virslit az áruház húspultjában 79 forint/10 dkg, míg a gyulai kolbászt 329 forint/dkg áron vásárolhatjuk meg. A piros krumplit pedig 5 kg-s zsákban rakhatjuk a kosarunkba 499 forintért, de club carddal csak 449 forint. Ha azonban maradnánk a rántott húsnál, akkor 1 kiló sertéstarját 1099 forintért találunk az áruházban.

KATT: Ne hagy ki a Tesco akciós ajánlatati sem!

Auchan

Az Auchanban a Gyermely száraztészta akciós áron 199 forint, az 5 kilogrammos krumpli 475 forint, míg 1kg fűszerpaprika őrleményt 1499 forintért vásárolhatunk meg. A Packhams körte kilója pedig 379 forint.

KATT: Még több akcióért keresd fel az Auchan akciós újságját!

Aldi

Az Aldinál a hétvégén (már pénteken is) minden almafajta 20 százalékkal olcsóbban lesz kapható, míg 1 kg Aranykalász finomliszt 98 forint helyett 86-ba fog kerülni. A 10 darabos Füstli virsli pedig 689 forint helyett 579-be kerül.

KATT: Fusd át az Aldi akciós kiadványát is!

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem