12 °C Budapest

695 forintért árulja a sztárbort a Lidl: ebből érdemes bespájzolni!

2017. szeptember 13. 11:02

Ma már nem kell vagyonokat költenünk arra, hogy jó bort kapjunk valamelyik áruházban: elég elmenni a legközelebbi Lidlig, Aldiig vagy Tescóig és biztosan találunk valami kedvünkre valót. A szaklapok is sorra méltatják ezeket a borokat, érdemes nyitott szemben járni. Most például féláron, mindössze 695 forintért vásárolhatjuk meg a 2014-es évjáratú Contado Del Grifo Chianti Classico vörösbort.

Az utóbbi időben egyre több kiváló minőségű bort találni a különböző áruházakban, megfizethető áron. Érdemes nyitott szemmel járni és elidőzni kicsit az áruházláncok boros részlegénél: igazi kincseket találhatunk.

A Művelt Alkoholista borblog egyik szerzője a hétvégén az egyik Lidlben bukkant egy 2014-es évjáratú Contado Del Grifo Chianti Classico vörösborra. A Vivino nevű, borokat értékelő közösségi alkalmazás adatbázisa alapján az átlagára 1300 forint és 363 értékelés alapján 3 csillagot ért el az 5-ből. 

"Igazán jó alap-chianti, hozza a tipicitást, és nem vét hibát. Ilyen illata csak olasz vörösnek lehet: aszalt meggyes, finoman gyógynövényes és bőrös, egyszerűen nemességet áraszt. Kellően gyümölcsös és intenzív, hovatovább szokatlanul tiszta" - írják a blogon. Azt is megjegyzik, hosszasan tartogatni viszont nem érdemes, ha megvettük, néhány hónapon belül igyuk is meg.

Az ital egyébként 10 pontot kapott a Gault & Millau keretei közt működő borblogtól, ami nagyjából annyit tesz, a bort szívesen innák máskor is, és az íze, illata alapján valószínűleg fel is ismernék. A palackot Budán, a Huszti úti üzletben vették.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ha valaki esetleg ráakad másik Lidl-ben is, és nem veszi meg azonnal az összes fennmaradó palackot, küldje el nekünk a helyszínt a penzcentrum@penzcentrum.hu címre, hogy tájékoztathassuk róla a többi olvasót is.

Olvasóinktól tudjuk, hogy a békéscsabai Lidlben még akad néhány palack, és a vecsési áruházba is érdemes betérni. A lőrinci Lidlben, a Gloriett lakótelep mellett, valamint Nyíregyházán, a Pazonyi úti boltban is akad még a borból. Ha valaki Dunakeszin jár, a Berek utcai Lidlben is talál az italból, és a budapesti, 13. kerületi, Béke téren lévő üzletben is lehet még vásárolni belőle. A rákospalotai üzletben is lehet még venni belőle.

NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem