1 °C Budapest
695 forintért árulja a sztárbort a Lidl: ebből érdemes bespájzolni!

695 forintért árulja a sztárbort a Lidl: ebből érdemes bespájzolni!

2017. szeptember 13. 11:02

Ma már nem kell vagyonokat költenünk arra, hogy jó bort kapjunk valamelyik áruházban: elég elmenni a legközelebbi Lidlig, Aldiig vagy Tescóig és biztosan találunk valami kedvünkre valót. A szaklapok is sorra méltatják ezeket a borokat, érdemes nyitott szemben járni. Most például féláron, mindössze 695 forintért vásárolhatjuk meg a 2014-es évjáratú Contado Del Grifo Chianti Classico vörösbort.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az utóbbi időben egyre több kiváló minőségű bort találni a különböző áruházakban, megfizethető áron. Érdemes nyitott szemmel járni és elidőzni kicsit az áruházláncok boros részlegénél: igazi kincseket találhatunk.

A Művelt Alkoholista borblog egyik szerzője a hétvégén az egyik Lidlben bukkant egy 2014-es évjáratú Contado Del Grifo Chianti Classico vörösborra. A Vivino nevű, borokat értékelő közösségi alkalmazás adatbázisa alapján az átlagára 1300 forint és 363 értékelés alapján 3 csillagot ért el az 5-ből. 

"Igazán jó alap-chianti, hozza a tipicitást, és nem vét hibát. Ilyen illata csak olasz vörösnek lehet: aszalt meggyes, finoman gyógynövényes és bőrös, egyszerűen nemességet áraszt. Kellően gyümölcsös és intenzív, hovatovább szokatlanul tiszta" - írják a blogon. Azt is megjegyzik, hosszasan tartogatni viszont nem érdemes, ha megvettük, néhány hónapon belül igyuk is meg.

Az ital egyébként 10 pontot kapott a Gault & Millau keretei közt működő borblogtól, ami nagyjából annyit tesz, a bort szívesen innák máskor is, és az íze, illata alapján valószínűleg fel is ismernék. A palackot Budán, a Huszti úti üzletben vették.

ELINDULT A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

Ha valaki esetleg ráakad másik Lidl-ben is, és nem veszi meg azonnal az összes fennmaradó palackot, küldje el nekünk a helyszínt a penzcentrum@penzcentrum.hu címre, hogy tájékoztathassuk róla a többi olvasót is.

Olvasóinktól tudjuk, hogy a békéscsabai Lidlben még akad néhány palack, és a vecsési áruházba is érdemes betérni. A lőrinci Lidlben, a Gloriett lakótelep mellett, valamint Nyíregyházán, a Pazonyi úti boltban is akad még a borból. Ha valaki Dunakeszin jár, a Berek utcai Lidlben is talál az italból, és a budapesti, 13. kerületi, Béke téren lévő üzletben is lehet még vásárolni belőle. A rákospalotai üzletben is lehet még venni belőle.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 5. vasárnap
Vilma
48. hét
December 5.
Advent (2.)
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?