6 °C Budapest

Felejtsd el az iPhone-t: ez lesz a legmenőbb telefon a Balaton Soundon

2017. július 4. 15:02

Sokan emlékezhetnek az egy évtizeddel ezelőtt divatos villogós telefonokra, amivel hamar népszerűek lehettek a szórakozóhelyek gyakori látogatói. Ezek a telefonok mostanra elavultak, így nem csoda, hogy az Alcatel most egy hiánypótló, LED-falas okosmobilt dobott most a piacra.

A 2000-es évek közepén a magyar diszkók helyi kiskirálya lehetett, ami a színesen villogó, kinyitható telefonnal járt a helyi szórakozóhelyre. Így aztán nem is csoda, hogy alig több, mint tíz évvel később újra piacra dobtak egy hasonló telefont, amely a kor igényeinek megfelelően a hátoldalán színes LED-fallal csábítja vásárlásra a 2017-es év diszkókirályait.

Az Alcatel A5 LED különlegessége ugyanis, hogy a teljes hátlapján különböző színű LED-ek sorakoznak, így már az sem kizárt, hogy olyan okostelefonnal menjünk le az idei Balaton Soundra, ami a zene ritmusára villog.

Saját LED-falunk lehet

A telefon hátulja több módon programozható:

  • Kiválaszthatunk egy programot, amit a telefon LED-fala lejátszik (pl: meteorok, eső, hullámok stb.).
  • Ennek továbbfejlesztett változata, ha úgy állítjuk be a Fényeket, hogy az éppen a telefonon lejátszott zene ritmusára villannak fel a LED-ek.
  • A bejövő hívásoknál, értesítéseknél is felvillanhat a telefon hátulja.
  • A telefonnal rögzíthetjük a környezetünk színeit, amely ezután a LED-falon és a telefon tematikájában egyaránt megjeleníthető.
  • Utolsó verzióként elérhetők játékok is, ezekből alapból kétféle verzió van telepítve, egy hangerőverseny és egy szintetizátor.

A fentiek közül talán legizgalmasabb (számomra mindenképp) a lejátszott zene ritmusára felvillanó fényű program. Ezt többféleképp teszteltük. A telefonon közvetlenül lejátszott zene jól láthatóan a ritmusra villan fel és változtatja a színét is.

Persze a jó hangminőség érdekében érdemes lehet más lejátszó eszközt választani. Mivel van otthon Chromecastom (butatévé felokosítására való eszköz), ezért először azzal próbáltam lejátszani a zeneszámokat, azonban ekkor már nem a telefon játssza le közvetlenül a zenét, így a LED sem villog a használatakor.

Ha viszont bloetooth-on keresztül küldjük át a zenét (például hordozható hangfal), akkor a zenelejátszó a telefon marad, így továbbra is a ritmusnak megfelelően villog a LED-fal.

Ez persze csak az egyik kiváló felhasználási módja a telefonnak, a szórakozóhelyeken is nagyot mehetünk ezzel a telefonnal.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Vagy valamilyen ütemes zenét állítunk be lejátszásra, amit a szórakozóhely hangereje úgyis elnyom, vagy az előre megalkotott formációkat játsszuk le ilyenkor.

Mit tud ezen kívül a telefon?

Ugyan a telefon különlegessége a LED-fal, azonban a hátlap cserélhető, így pedig akár a többi, megszokott mobilhoz hasonlóan is használhatjuk azt. A telefonon egyébként a 6,0-s Android operációs rendszer fut, amit még 2015-ben adtak ki, így nem a legfrissebb verzió, azonban még jól használható.

A mobil kijelzője egyébként 5,2 hüvelyk átmérőjű, a telefon lelkét pedig egy nyolcmagos, 1,3 GHz-es processzor adja. Lényeges, hogy az akkumulátor 2800 mAh-s, azonban az átlagosnak mondható akku teljesen elegendő a LED-ek kiszolgálásához, ezek önmaguk nem szívták le érezhetően a töltöttséget.

Az sem elhanyagolható, ha utazunk, milyen kamerával tudjuk elkészíteni a fotókat az albumunkba, az előlapi kamera 13 megapixeles, az előlapi (szelfi) kamera pedig 5 megapixel kapacitású. Extra szolgáltatásként egyébként két SIM-kártyát tehetünk a telefonba. Persze a nem mindegy, hogy ezért mennyit kérnek, a fenti, középkategóriás mobilt 60 ezer forint körüli áron vásárolhatjuk meg.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem