1 °C Budapest
Felejtsd el az iPhone-t: ez lesz a legmenőbb telefon a Balaton Soundon

Felejtsd el az iPhone-t: ez lesz a legmenőbb telefon a Balaton Soundon

2017. július 4. 15:02

Sokan emlékezhetnek az egy évtizeddel ezelőtt divatos villogós telefonokra, amivel hamar népszerűek lehettek a szórakozóhelyek gyakori látogatói. Ezek a telefonok mostanra elavultak, így nem csoda, hogy az Alcatel most egy hiánypótló, LED-falas okosmobilt dobott most a piacra.

A 2000-es évek közepén a magyar diszkók helyi kiskirálya lehetett, ami a színesen villogó, kinyitható telefonnal járt a helyi szórakozóhelyre. Így aztán nem is csoda, hogy alig több, mint tíz évvel később újra piacra dobtak egy hasonló telefont, amely a kor igényeinek megfelelően a hátoldalán színes LED-fallal csábítja vásárlásra a 2017-es év diszkókirályait.

Az Alcatel A5 LED különlegessége ugyanis, hogy a teljes hátlapján különböző színű LED-ek sorakoznak, így már az sem kizárt, hogy olyan okostelefonnal menjünk le az idei Balaton Soundra, ami a zene ritmusára villog.

Saját LED-falunk lehet

A telefon hátulja több módon programozható:

  • Kiválaszthatunk egy programot, amit a telefon LED-fala lejátszik (pl: meteorok, eső, hullámok stb.).
  • Ennek továbbfejlesztett változata, ha úgy állítjuk be a Fényeket, hogy az éppen a telefonon lejátszott zene ritmusára villannak fel a LED-ek.
  • A bejövő hívásoknál, értesítéseknél is felvillanhat a telefon hátulja.
  • A telefonnal rögzíthetjük a környezetünk színeit, amely ezután a LED-falon és a telefon tematikájában egyaránt megjeleníthető.
  • Utolsó verzióként elérhetők játékok is, ezekből alapból kétféle verzió van telepítve, egy hangerőverseny és egy szintetizátor.

A fentiek közül talán legizgalmasabb (számomra mindenképp) a lejátszott zene ritmusára felvillanó fényű program. Ezt többféleképp teszteltük. A telefonon közvetlenül lejátszott zene jól láthatóan a ritmusra villan fel és változtatja a színét is.

Persze a jó hangminőség érdekében érdemes lehet más lejátszó eszközt választani. Mivel van otthon Chromecastom (butatévé felokosítására való eszköz), ezért először azzal próbáltam lejátszani a zeneszámokat, azonban ekkor már nem a telefon játssza le közvetlenül a zenét, így a LED sem villog a használatakor.

Ha viszont bloetooth-on keresztül küldjük át a zenét (például hordozható hangfal), akkor a zenelejátszó a telefon marad, így továbbra is a ritmusnak megfelelően villog a LED-fal.

Ez persze csak az egyik kiváló felhasználási módja a telefonnak, a szórakozóhelyeken is nagyot mehetünk ezzel a telefonnal.

Vagy valamilyen ütemes zenét állítunk be lejátszásra, amit a szórakozóhely hangereje úgyis elnyom, vagy az előre megalkotott formációkat játsszuk le ilyenkor.

Mit tud ezen kívül a telefon?

Ugyan a telefon különlegessége a LED-fal, azonban a hátlap cserélhető, így pedig akár a többi, megszokott mobilhoz hasonlóan is használhatjuk azt. A telefonon egyébként a 6,0-s Android operációs rendszer fut, amit még 2015-ben adtak ki, így nem a legfrissebb verzió, azonban még jól használható.

A mobil kijelzője egyébként 5,2 hüvelyk átmérőjű, a telefon lelkét pedig egy nyolcmagos, 1,3 GHz-es processzor adja. Lényeges, hogy az akkumulátor 2800 mAh-s, azonban az átlagosnak mondható akku teljesen elegendő a LED-ek kiszolgálásához, ezek önmaguk nem szívták le érezhetően a töltöttséget.

Az sem elhanyagolható, ha utazunk, milyen kamerával tudjuk elkészíteni a fotókat az albumunkba, az előlapi kamera 13 megapixeles, az előlapi (szelfi) kamera pedig 5 megapixel kapacitású. Extra szolgáltatásként egyébként két SIM-kártyát tehetünk a telefonba. Persze a nem mindegy, hogy ezért mennyit kérnek, a fenti, középkategóriás mobilt 60 ezer forint körüli áron vásárolhatjuk meg.

NEKED AJÁNLJUK
Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?