15 °C Budapest
Leállt több száz Erstés kártya: elméletileg nem a bank a ludas

Leállt több száz Erstés kártya: elméletileg nem a bank a ludas

2017. június 7. 14:34

Egy érdekes történet áldozatává vált a napokban pár száz Erstés bankkártyával rendelkező ügyfél. Technikai hiba miatt nem működött az érintéses fizetés. A bank azóta orvosolta a hibát - írja az Index.

Technikai okból, néhány betéti és hitelkártya esetében az érintéses fizetés használata során előfordulhatott, hogy a fizetés nem sikerült.

- tudta meg a lap a banktól.

A pénzintézet elmondása szerint összesen pár száz kártyát érintett ténylegesen a hiba, az adott ügyfeleket pedig az Erste tájékoztatta (SMS-ben és email-ben) a javítás módjáról, melynek legegyszerűbb formája egy bármilyen ATM-nél történő ingyenes egyenleg-lekérdezés, mely után valamennyi érintett kártyán újra működik az érintéses fizetés.

A hiba nem érintette az egyéb fizetési módokat, így az internetes vásárlást, illetve a POS termináloknál a kártyachip leolvasásával és PIN kód megadásával történő fizetést sem.

A lap háttér-információi szerint  ügyfelek által jelzett problémát egy speciális hiba, egy túlságosan szigorú biztonsági beállítás okozta. Van ugyanis egy olyan kód a bankkártyáknál, amely arra jött létre, hogy amennyiben ellopják a kártyát és a csalók valamilyen szoftveres kütyüvel próbálják tranzakcióra bírni, akkor a túlságosan sok próbálkozás már megállítja a kártya működését.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A lap szerint valamiképpen ez a kód volt - hibásan - olyan szigorú, hogy az már normális használat mellett is limitálta a kártya használhatóságát.

Az ügyfeleket emiatt szerencsére a használati kellemetlenségen túl, nem fogja semmilyen kár, vagy költség terhelni.

Voltak azonban néhánya, akiknek a bank az első hibajelzéseknél még a kártya kicserélését ajánlotta fel (de később kiderült, hogy erre nincsen szükség), ám akiknél már nem volt leállítható a kártyacsere folyamata, annak sem lesz költsége, a csere ingyenes lesz.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?