18 °C Budapest
Horror áron vehetünk magyar barackot: a termés többsége elfagyott

Horror áron vehetünk magyar barackot: a termés többsége elfagyott

MTI
2017. június 7. 08:31

A napokban kezdődik meg a kajszibarack szüretelése, azonban a termés túlnyomó többsége elfagyott az áprilisi hidegben - írja a Magyar Hírlap.

Az északi termőtájon az alacsonyabban fekvő területeken egyes termelőknél 80-90 százalékos volt a fagykár mértéke

- mondta Kiss Gábor, a Gyümölcsért Termelői Értékesítő Kft. ügyvezetője, emiatt pedig a megszokottnál jelentősen magasabb áron juthatunk majd a gyümölcshöz a piacokon és a boltokban. Ezzel együtt az ügyvezető egy kicsivel jobb termésre számít, mint tavaly, mennyiség és minőség tekintetében egyaránt.

Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet adatai szerint 2010-ben 38 ezer tonna kajszibarackot szüreteltek le több mint 5200 hektáron, 2015-ben viszont 4100 hektáron csak 19 ezer tonnát, bár a tavalyi év ismét jobban sikerült. Az országban évente átlagosan 20-25 ezer tonna kajszibarack terem meg.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 29. 07:30