31 °C Budapest
20 ok, hogy a boltban kezdd a holnap reggeledet

20 ok, hogy a boltban kezdd a holnap reggeledet

2016. december 26. 14:05

20 ok, amiért a karácsonyi előtti sor kismiska a karácsony utánihoz képest. De hát akkor most aludtál-e már színhibás ajándék pizsamában, vagy nem? Visszacséled, hogy féláron kettőt kapj?

A Blokkk.com összeszedte 20 pontban, hogy miért érdemes a kedd reggelt a boltban kezdeni:

 • Elromlott, nem is működik az ajándék ketyere, vissza kell vinnem a boltba, jöhet a jótállás, javítás, vagy csere, (jó, ha tudod, hogy a jótállásos termékeket a vásárlást követő három munkanapon belül kötelező cserélni, de hát ez csak azoknak jó, akik az utolsó pillanatra hagyták a vásárlást, így marad a jóindulat, vagy a javíttatás).
 • Az ajándék pizsama alsója a fenékrészen színhibás, jöhet az alku, aludtam-e már benne, vagy nem, mivel fehérneműt higiéniai okokból csak úgy nem cserélnek, (ez egyébként a szavatosság kérdése, ami mindenre kiterjed, amit vásárolunk és később kiderül, hogy rossz volt).
 • Csere-bere jön, mert két egyforma ajándékot kaptam, ja, de nem is tetszik a színe, ráadásul a mérete sem jó egyiknek sem, úgyhogy mindkettőt visszaviszem, (ez eddig bejött, bár a kereskedőt a jog nem kötelezi csere-berére, ráadásul reklámnak sem rossz).
 • Nem olyan rossz ez a darab, amit ajándékba kaptam, jól is áll, de ha karácsony után leárazták ugyanezt, így akkor visszaviszem csere-berére és kunyerálok érte egy vásárlási utalványt (elvégre nem vagyok köteles rögtön találni valamit a boltban), majd kis idő múlva - persze a vásárlási utalvánnyal a zsebben - jön a nagy felfedezés és az utalványért veszek kettőt ugyanabból féláron, (csak el ne kapkodják közben, de akkor veszek mást).
 • Elköltöm a karácsonyra kapott ajándékutalványt, ráadásul még jól is járok, ha kifogok egy kis leárazást abból, amit szeretnék,
 • Megrögzött akcióvadász vagyok, most kezdődik a java, úgyhogy megyek lesben és sorban állni, a nagy fogás a végkiárusítás, ahol végleg bezár a bolt.
 • Maradt még egy év végéig érvényes kuponom, most izgulhatok, hogy más kedvezménnyel összevonható-e.
 • Karácsony előtt félretetettem egy pár cuki csizmát, most megnézem, hátha leárazták és akkor meg is veszem.
 • A posta meghozhatja a karácsony előttre rendelt ajándékot, szerinte bizonyára jobb későn, mint soha, szerintem viszont jobb, ha nem vagyok otthon, amikor hozzák, vigyék csak vissza, nyugodjék náluk az ajándék békében, én meg csere-berélem, amit helyette megvettem.
 • Elmegyek azért a postára, de nem a csomagért, hanem veszek borítékot és bélyeget (nem elsőbbségit, mivel az csak drágább), ugyanis bepanaszolom a webáruházat az ajándékszállítás késedelméért.
 • Maradt még tavalyról is régi Erzsébet utalványom, ami december végén lejár, ideje elkölteni,
 • Nagyi odaadta az Erzsébet utalványát, az összest (6 darabot tízezerért, 4 darab kétezrest és két darab egyezrest), hogy azzal fizessek, ha már úgyis a boltba megyek, mivel ő egy bevásárláskor nem költ ezer forintnál többet a boltban, most is csak egy kiló kenyér és a félkiló csirke-farhát kell neki, ráadásul az ő kisboltosa nem is fogad el Erzsébet utalványt (persze, az utalványért cserébe odaadtam nagyinak a tízezer forintot),
 • Nagypapa is odaadta az Erzsébet utalványait, cserébe ő is kapott egy tízezrest tőlem, mert ő nem hiszi el, hogy az még jövőre is jó lesz, hiába van ráírva, neki pedig egy kőbányai, meg egy kis oldalas kell hirtelenjében, egyébként pedig ő a visszajáróra különösen ügyel a boltban, így nem is érti, hogy az Erzsébet utalványból miért nem kaphatna visszajárót, de hát feleslegesen vesződni nem szeret, így megengedte, hogy én bajlódjak helyette az utalványaival,
 • Elköszönök a sarki boltban az eladó Julcsitól, akinek az új minimálbérét már nem tudja kifizetni a főnöke jövőre, ezért kénytelen volt elküldeni, így már csak napjai vannak hátra (ebben a boltban), pedig Jenő, a régi társa már fél éve lelépett, de hát a kisboltosnak eladóból egy is sok, végül pedig ezentúl már éjjel és vasárnap nem is lesz nyitva.
 • Megnézem a másik sarki boltot is, úgyis egymás mellett vannak, ahova sörért szoktam leugrani meccsnézéshez, ha félidőben elfogy a nedű, mert állítólag végleg lehúzza a redőnyt és végkiárusítja a ropi készletét, az meg pont jól jön szilveszterre.
 • Beszaladok a cipészhez a két hónapja leadott talpalnivalóért (a javítási díjat persze előre kellett fizetni), mert december végén végleg bezár, ha egyáltalán kinyitott erre a pár napra, ha nem, irány a cipőbolt.
 • Az ünnepek alatt elfogyott a wc-papír és a cipőpaszta is, ez most halaszthatatlan, főleg az előbbi, így ünnepek tájékán.
 • Van egy rakás Erzsébet utalványom, megveszem a szilveszteri pezsgőt, malachúst, hurkát és a mustárt.
 • Ha már boltba megyek, veszek féláron két doboz szaloncukrot jövő karácsonyra (persze a minőségmegőrzési időt megnézem, eláll-e addig, inkább nálam féláron, mint a boltos raktárában egész áron), jobb befektetés, mint bankba tenni a pénzem, főleg, ha egy év múlva drágább lesz.
 • Megnézem a frisstej, a baromfi és a tojásárakat, hogy majd január 2-án, az áfacsökkentés után össze tudjam hasonlítani az új és a régi árakat.

Címlapkép: Pénzcentrum / Ráski Péter

NEKED AJÁNLJUK
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?