16 °C Budapest

20 ok, hogy a boltban kezdd a holnap reggeledet

2016. december 26. 14:05

20 ok, amiért a karácsonyi előtti sor kismiska a karácsony utánihoz képest. De hát akkor most aludtál-e már színhibás ajándék pizsamában, vagy nem? Visszacséled, hogy féláron kettőt kapj?

A Blokkk.com összeszedte 20 pontban, hogy miért érdemes a kedd reggelt a boltban kezdeni:

  • Elromlott, nem is működik az ajándék ketyere, vissza kell vinnem a boltba, jöhet a jótállás, javítás, vagy csere, (jó, ha tudod, hogy a jótállásos termékeket a vásárlást követő három munkanapon belül kötelező cserélni, de hát ez csak azoknak jó, akik az utolsó pillanatra hagyták a vásárlást, így marad a jóindulat, vagy a javíttatás).
  • Az ajándék pizsama alsója a fenékrészen színhibás, jöhet az alku, aludtam-e már benne, vagy nem, mivel fehérneműt higiéniai okokból csak úgy nem cserélnek, (ez egyébként a szavatosság kérdése, ami mindenre kiterjed, amit vásárolunk és később kiderül, hogy rossz volt).
  • Csere-bere jön, mert két egyforma ajándékot kaptam, ja, de nem is tetszik a színe, ráadásul a mérete sem jó egyiknek sem, úgyhogy mindkettőt visszaviszem, (ez eddig bejött, bár a kereskedőt a jog nem kötelezi csere-berére, ráadásul reklámnak sem rossz).
  • Nem olyan rossz ez a darab, amit ajándékba kaptam, jól is áll, de ha karácsony után leárazták ugyanezt, így akkor visszaviszem csere-berére és kunyerálok érte egy vásárlási utalványt (elvégre nem vagyok köteles rögtön találni valamit a boltban), majd kis idő múlva - persze a vásárlási utalvánnyal a zsebben - jön a nagy felfedezés és az utalványért veszek kettőt ugyanabból féláron, (csak el ne kapkodják közben, de akkor veszek mást).
  • Elköltöm a karácsonyra kapott ajándékutalványt, ráadásul még jól is járok, ha kifogok egy kis leárazást abból, amit szeretnék,
  • Megrögzött akcióvadász vagyok, most kezdődik a java, úgyhogy megyek lesben és sorban állni, a nagy fogás a végkiárusítás, ahol végleg bezár a bolt.
  • Maradt még egy év végéig érvényes kuponom, most izgulhatok, hogy más kedvezménnyel összevonható-e.
  • Karácsony előtt félretetettem egy pár cuki csizmát, most megnézem, hátha leárazták és akkor meg is veszem.
  • A posta meghozhatja a karácsony előttre rendelt ajándékot, szerinte bizonyára jobb későn, mint soha, szerintem viszont jobb, ha nem vagyok otthon, amikor hozzák, vigyék csak vissza, nyugodjék náluk az ajándék békében, én meg csere-berélem, amit helyette megvettem.
  • Elmegyek azért a postára, de nem a csomagért, hanem veszek borítékot és bélyeget (nem elsőbbségit, mivel az csak drágább), ugyanis bepanaszolom a webáruházat az ajándékszállítás késedelméért.
  • Maradt még tavalyról is régi Erzsébet utalványom, ami december végén lejár, ideje elkölteni,
  • Nagyi odaadta az Erzsébet utalványát, az összest (6 darabot tízezerért, 4 darab kétezrest és két darab egyezrest), hogy azzal fizessek, ha már úgyis a boltba megyek, mivel ő egy bevásárláskor nem költ ezer forintnál többet a boltban, most is csak egy kiló kenyér és a félkiló csirke-farhát kell neki, ráadásul az ő kisboltosa nem is fogad el Erzsébet utalványt (persze, az utalványért cserébe odaadtam nagyinak a tízezer forintot),
  • Nagypapa is odaadta az Erzsébet utalványait, cserébe ő is kapott egy tízezrest tőlem, mert ő nem hiszi el, hogy az még jövőre is jó lesz, hiába van ráírva, neki pedig egy kőbányai, meg egy kis oldalas kell hirtelenjében, egyébként pedig ő a visszajáróra különösen ügyel a boltban, így nem is érti, hogy az Erzsébet utalványból miért nem kaphatna visszajárót, de hát feleslegesen vesződni nem szeret, így megengedte, hogy én bajlódjak helyette az utalványaival,
  • Elköszönök a sarki boltban az eladó Julcsitól, akinek az új minimálbérét már nem tudja kifizetni a főnöke jövőre, ezért kénytelen volt elküldeni, így már csak napjai vannak hátra (ebben a boltban), pedig Jenő, a régi társa már fél éve lelépett, de hát a kisboltosnak eladóból egy is sok, végül pedig ezentúl már éjjel és vasárnap nem is lesz nyitva.
  • Megnézem a másik sarki boltot is, úgyis egymás mellett vannak, ahova sörért szoktam leugrani meccsnézéshez, ha félidőben elfogy a nedű, mert állítólag végleg lehúzza a redőnyt és végkiárusítja a ropi készletét, az meg pont jól jön szilveszterre.
  • Beszaladok a cipészhez a két hónapja leadott talpalnivalóért (a javítási díjat persze előre kellett fizetni), mert december végén végleg bezár, ha egyáltalán kinyitott erre a pár napra, ha nem, irány a cipőbolt.
  • Az ünnepek alatt elfogyott a wc-papír és a cipőpaszta is, ez most halaszthatatlan, főleg az előbbi, így ünnepek tájékán.
  • Van egy rakás Erzsébet utalványom, megveszem a szilveszteri pezsgőt, malachúst, hurkát és a mustárt.
  • Ha már boltba megyek, veszek féláron két doboz szaloncukrot jövő karácsonyra (persze a minőségmegőrzési időt megnézem, eláll-e addig, inkább nálam féláron, mint a boltos raktárában egész áron), jobb befektetés, mint bankba tenni a pénzem, főleg, ha egy év múlva drágább lesz.
  • Megnézem a frisstej, a baromfi és a tojásárakat, hogy majd január 2-án, az áfacsökkentés után össze tudjam hasonlítani az új és a régi árakat.

Címlapkép: Pénzcentrum / Ráski Péter

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem