15 °C Budapest

Késnek a karácsonyi csomagok: nem kerül semmi a fa alá?

2016. december 21. 18:03

Az idei karácsonyi szezonban 40 százalékkal nőtt meg az online rendelt csomagok száma akorábbiakhoz képest. Ezt a plusz terhelést azonban sem a kézbesítő cégek, sem a webshopok nem tudják maradéktalanul kezelni. Vajon a posta időben kiszállítja a csomagot, vagy a rendelt áruk már nem kerülnek a fa alá?

Az idei Black Friday óta az Extreme Digital (ED) is tapasztal fennakadásokat, de nemcsak a Magyar Posta szolgáltatásaiban, hanem a futárszolgálatoknál általánosan

- közölte a cég a 444-gyel. Az ED szerint a fennakadás oka, hogy a futárcégek alábecsülték az online rendeléseket, mindössze 15-20 százalékos bővülésre számítottak, de végül 40 százalékkal több rendelést adtak le, mint egy évvel ezelőtt. Emiatt viszont a kiszállítás nem gartantál biztos ajándékot a fa alatt, ugyanis tízből egy csomag később érkezhet meg késve.

A személyes átvétel sem túl kellemes

Az ED azt javasolja, hogy rendeljünk olyan helyről, ahol van saját raktár, azonban így sem lesz egyszerű a dolgunk. Az ED egyik üzletei előtt ugyanis hosszú sorállásba futhatunk bele. A Pénzcentrum egy olvasója ugyanis azt tapasztalta, hogy a neten rendelt az árut 30-40 perces sorbanállás után kapta csak meg, ebből ráadásul 15-20 percet az utcán kellett várakoznia.

Sorállás az Extreme Digital előtt Forrás: Olvasónk

Ilyenkor persze logikus lehet, hogy a Magyar Postához forduljunk, azonban ahogy arról az Index beszámolt ez sem túl jó ötlet, mivel a megnövekedett rendelésszám a postát is érinti. A postának az Erzsébet- utalványokat is kézbesíteniük kell karácsonyig, ami plusz terhelés jelenet, így kérdéses, mikor érkezhetnek meg az általuk kézbesített csomagok.

Címlap: MTI / Földi Imre

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm