Aljas trükkel fosztogatnak a karácsonyi vásárban

Aljas trükkel fosztogatnak a karácsonyi vásárban

2016. december 15. 17:02

A karácsonyi nyüzsgés, a nagy tömegek a zsebesek egyik kedvenc időszaka. De nemcsak zsebtolvajokra kell különösen figyelnünk, ha vásárolni indulunk. A legutóbb egy aljas trükkel csaptak le a szélhámosok a karácsonyi vásárban.


5 személyt állított elő a rendőrség, akik Veszprém belvárosában, a Kossuth utcában napközben adománygyűjtés ürügyén kértek készpénzt az adventi vásár látogatóitól. A szélhámosok egy fővárosi szervezet alkalmazottainak adták ki magukat, amit egy hamis irattal igazoltak is.

Az intézkedő járőrök elfogták a csalókat, akiknél készpénzt, nyugtákat, matricákat és könyvjelzőket találtak. Az öt budapesti személlyel szemben csalás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás - írja a Police.hu.

Érdemes résen lenni

A karácsonyi vásárok mellett az bevásárlóközpontoknál is megszaporodhatnak az ünnepek előtt a szélhámosok. A trükkös csalók nem csak a zsebeinkben lévő értékekre utazhatnak, egy egyszerű trükkel, könnyen az autónkat is kifoszthatják.

Ha megnéznéd, hogyan csinálják, akkor KATTINTS IDE!

Hogyan védekezhetünk a zsebesek ellen?

A legnépszerűbb csalás ilyenkor persze még mindig zseblopás. Ezeket jellemzően zsúfolt helyeken:

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

  • az utcán,
  • tömegközlekedési eszközökön,
  • piacokon vagy
  • bevásárlóközpontokban követik el.

Éppen ezért pénzünket, bankkártyánkat, egyéb más értékeiket már akkor tegyük biztonságos, nem észrevehető, illetve nem könnyen hozzáférhető helyre, amikor otthonról elindulunk. Lehetőség szerint a kabátunk belső zsebében tároljuk a pénztárcánkat, az irataikat, s ha lehet a telefonunkat is. A PIN-kódunkat pedig soha ne tartsuk a bankkártyánk mellett, igyekezzünk inkább megjegyezni azt.

Fontos, hogy az értékeikre mindig ügyeljünk! A pénz- és irattárcáinkat ne a táskák, kosarak tetején tartsuk, de tárolásra a nadrág hátsó zsebei sem nyújtanak kellő biztonságot. Megfelelő védelmet csak a belső zsebek nyújtanak. Iratainkat a lakáskulcsaiktól és slusszkulcsaitól elkülönítve tároljuk! Télen a vastagabb felsőruházat miatt kevésbé lehet érezni, ha valaki belenyúl a zsebükbe.

Ha mégis megtörtént a lopás, akkor ne szálljunk szembe a tolvajjal! Hívjunk segítséget, és értesítsük a rendőrséget! Ha a lopás során az iratok mellett a lakáskulcsot is elvitték, sürgősen cseréltessük le a zárat, ha pedig a bankkártyánk tűnt el, azt azonnal tiltassuk le - írja tájékoztatásában a rendőrség.

NEKED AJÁNLJUK
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 8. hétfő
László
32. hét
Augusztus 8.
Nemzetközi Macska Nap
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?