22 °C Budapest
Hiába az áfacsökkentés: majdnem tizedével drágult a disznóhús

Hiába az áfacsökkentés: majdnem tizedével drágult a disznóhús

2016. november 8. 20:04

Ugyan az októberi infláció csupán 1 százalékos volt, a boltok polcain azonban érezhetően többet kell fizetni egyes élelmiszerekért.

A fogyasztói árak 2016. októberében átlagosan 1 százalékkal magasabbak voltak, mint egy évvel korábban. A KSH legfrissebb inflációs jelentéséből kitűnik, hogy jelentősebb ármozgás is megindult egyes árucikkek körében. A vásárló természetesen nem az árindexet, hanem az árcédulát nézi a boltban, ezért célszerű néhány termék árát összehasonlítani az egy évvel korábbival - írja a Blokkk.com.

A sertéshús ára januárhoz képest emelkedett, igaz, a felvásárlási ár sokkal nagyobb mértékben, de az 5 százalékos áfakulcs előnye szép lassan olvadozik. A sertéscomb például több mint 8 százalékkal drágább most, mint januárban. A hazai tejárakon még nem látszik a drágulás, amire a termelők (nem alaptalanul) várnak, a sajtért viszont már többet kell fizetni. A benzin árában szépen dolgozik a magyar különadó, emiatt is drágább. A legnagyobb mértékben a fogyasztási főcsoportok közül a szeszes italok, dohányáruk és a szolgáltatások drágultak. A járműüzemanyagokért 1,6 százalékkal többet kellett fizetni a tavaly októberinél, ezzel a két éve tartó árcsökkenés megszakadt.

NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 6. csütörtök
Brúnó, Renáta
40. hét
Október 6.
A mosoly világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?