0 °C Budapest

Megfúrták az iPhone 7-est: találtak egy jackdugót

2016. szeptember 27. 11:01

Drasztikus tesztnek vetették alá a legújabb iPhone-t: voltak, akik üdítővel, forrásban lévő vízzel, folyékony nitrogénnel próbálkoztak, másnál előkerült egy kézifúró is.

Múlt héten Portfoliós és Indexes kollégáink is tesztelték a legújabb iPhone-t (ma a "plus" modell is terítékre került a cellanaplóban). Górcső alá vették többek között a csúcsmobil dizájnját, kameráját, akkumulátorát, és egyéb specifikációit, valamint kiderült az is, hogy a készülék valóban vízálló, legalábbis valamennyire.

(...) az iPhone 7 legfeljebb egy méteres mélységben fél órán át kibírja, tehát a wc-be vagy mosogatóba esést túléli. A profibb riválisok elvileg a víz alatt folyamatosan használhatók, picivel nagyobb mélységben is

- írta az Index.

Bár a terméktesztek részletesek voltak, mi azért hiányoltuk a drasztikusabb megmérettetést. Mivel szerkesztőségünknek senki nem biztosított próbakészüléket, így jobbhíján a videómegosztó portálokon keresgéltünk. Az alábbi két videón például kólával (lefagyasztva 17 órára) és energiaitallal próbálkoztak a techbolondok.

De volt, aki ennél is messzebbre ment: a következő felvételeken forrásban lévő vízben, illetve folyékony nitrogénben fürdőzött, az alaphangon is 256 ezres csúcsmobil.

A fenti videókat látva érdemes hozzátenni, ezekkel a módszerekkel otthon senki ne próbálkozzon. Az Apple.hu oldalán a készülékek hivatalos, kártyafüggetlen ára ugyanis:

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

  • 32 GB-os iPhone 7: 256 ezer forint
  • 128 GB-os iPhone 7: 295 ezer forint
  • 256 GB-os iPhone 7: 334 ezer forint
  • 32 GB-os iPhone 7 plus: 300 ezer forint
  • 128 GB-os iPhone 7 plus: 339 ezer forint
  • 256 GB-os iPhone 7 plus: 378 ezer forint

A különböző terméktesztek összegzése amúgy a 7-es modellről többnyire megegyezik, az Index például a következő állásponttal zárta cikkét:

"Az iPhone 7 is könnyen kihagyható mobil, hiszen a jövőre megjelenő iPhone mindenben is kicsit jobb lesz, ráadásul minden, amit most megtalálunk benne, fél tucat másik mobilban is benne van."

Az egyik legdrasztikusabb lépés az Apple-től amúgy az volt, hogy az új modellben elhagyták a jackdugót. Vagy mégsem? Az alábbi videón azt bizonygatják, hogy a burkolatot megfúrva mégiscsak akad jack-foglalat a hetes modellben.

Mi azért azt javasoljuk, hogy ezzel se próbálozz otthon! Egyrészt azért, mert a videóról hamar kiderült, hogy hoax, azaz átverés (a videót 11 millióan látták, és a kommentek szerint sokan be is dőltek a megtévesztésnek). Másrészt azért, mert a készülékhez adnak jack-átalakítót is.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

NAPTÁR
Tovább
2023. február 9. csütörtök
Abigél, Alex
6. hét
Február 9.
Pizza világnap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?