1 °C Budapest
Megfúrták az iPhone 7-est: találtak egy jackdugót

Megfúrták az iPhone 7-est: találtak egy jackdugót

2016. szeptember 27. 11:01

Drasztikus tesztnek vetették alá a legújabb iPhone-t: voltak, akik üdítővel, forrásban lévő vízzel, folyékony nitrogénnel próbálkoztak, másnál előkerült egy kézifúró is.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Múlt héten Portfoliós és Indexes kollégáink is tesztelték a legújabb iPhone-t (ma a "plus" modell is terítékre került a cellanaplóban). Górcső alá vették többek között a csúcsmobil dizájnját, kameráját, akkumulátorát, és egyéb specifikációit, valamint kiderült az is, hogy a készülék valóban vízálló, legalábbis valamennyire.

(...) az iPhone 7 legfeljebb egy méteres mélységben fél órán át kibírja, tehát a wc-be vagy mosogatóba esést túléli. A profibb riválisok elvileg a víz alatt folyamatosan használhatók, picivel nagyobb mélységben is

- írta az Index.

Bár a terméktesztek részletesek voltak, mi azért hiányoltuk a drasztikusabb megmérettetést. Mivel szerkesztőségünknek senki nem biztosított próbakészüléket, így jobbhíján a videómegosztó portálokon keresgéltünk. Az alábbi két videón például kólával (lefagyasztva 17 órára) és energiaitallal próbálkoztak a techbolondok.

De volt, aki ennél is messzebbre ment: a következő felvételeken forrásban lévő vízben, illetve folyékony nitrogénben fürdőzött, az alaphangon is 256 ezres csúcsmobil.

A fenti videókat látva érdemes hozzátenni, ezekkel a módszerekkel otthon senki ne próbálkozzon. Az Apple.hu oldalán a készülékek hivatalos, kártyafüggetlen ára ugyanis:

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

  • 32 GB-os iPhone 7: 256 ezer forint
  • 128 GB-os iPhone 7: 295 ezer forint
  • 256 GB-os iPhone 7: 334 ezer forint
  • 32 GB-os iPhone 7 plus: 300 ezer forint
  • 128 GB-os iPhone 7 plus: 339 ezer forint
  • 256 GB-os iPhone 7 plus: 378 ezer forint

A különböző terméktesztek összegzése amúgy a 7-es modellről többnyire megegyezik, az Index például a következő állásponttal zárta cikkét:

"Az iPhone 7 is könnyen kihagyható mobil, hiszen a jövőre megjelenő iPhone mindenben is kicsit jobb lesz, ráadásul minden, amit most megtalálunk benne, fél tucat másik mobilban is benne van."

Az egyik legdrasztikusabb lépés az Apple-től amúgy az volt, hogy az új modellben elhagyták a jackdugót. Vagy mégsem? Az alábbi videón azt bizonygatják, hogy a burkolatot megfúrva mégiscsak akad jack-foglalat a hetes modellben.

Mi azért azt javasoljuk, hogy ezzel se próbálozz otthon! Egyrészt azért, mert a videóról hamar kiderült, hogy hoax, azaz átverés (a videót 11 millióan látták, és a kommentek szerint sokan be is dőltek a megtévesztésnek). Másrészt azért, mert a készülékhez adnak jack-átalakítót is.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 5. vasárnap
Vilma
48. hét
December 5.
Advent (2.)
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?