28 °C Budapest
E-cigi: nem lesz vagy drága lesz

E-cigi: nem lesz vagy drága lesz

2016. július 15. 09:32

Magas díjakkal próbálja a kormány ellehetetleníteni az e-cigaretták hazai piacát - írja a Világgazdaság. A törvénytervezet magas díjai egyelőre a kereskedőket érintik, melyeket a termékek forgalomba hozatala előtt kell megfizetni. Mindemellett kétség sincs afelől, hogy a költségeket a végén a vásárlókra fogják áthárítani.

Milliókba is kerülhet, ha egy dohánybolt komolyan vehető kínálatot szeretne kialakítani e-cigarettákból, és még az is lehet, hogy bukja a teljes befektetett tőkét. Márkanevenként és hatáserősségenként ugyanis 475 ezer forintba kerül majd bejelenteni a termékeket az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnél (OGYÉI) - olvasható a Világgazdaság által ismertetett törvénytervezetben.

A bejelentést követően 306 ezer forint lesz a változásbejelentés díja, ha bármi változik az adott terméken. Mivel a termékek gyakori változtatása jellemző az e-cigaretta piacra, ezért ennek a díjnak a gyakori megfizetésére is jó, ha számít egy trafikos.

Az egészben azonban a legkockázatosabb, hogy amennyiben az OGYÉI nem engedélyezi egy-egy termék értékesítését, a trafikos akkor sem kapja vissza a bejelentés díját. További nehezítő tényező, hogy a forgalmazás előtt 6 hónappal szükséges bejelenteni a termékek tervezett forgalmazását az OGYÉI-nél.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lenne a megoldás a magyarok borzasztó egészségi állapotára? Kevesen ismerik ezt a trükköt

A kutatók szerint az egyik ok, amiért az adakozás javíthatja a fizikai egészséget az az, hogy segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget.

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 10. szerda
Lőrinc
32. hét
Augusztus 10.
Lusta nap
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. augusztus 10. 11:21