Mutatjuk, mi mindent szállít majd házhoz a Spar

2016. június 17. 05:27

A Tesco, a GRoby és a CBA után az Auchan és a Spar is belép az online élelmiszer-kiskereskedelmi piacra. Szakértők szerint a fővárosban emiatt komolyabb verseny is kialakulhat, főként, hogy a legtöbb szolgáltató a teljes termékpalettát felpakolja majd a kocsikra.

Néhány nappal ezelőtt robbant a hír, hogy komoly konkurenciát kap a házhoz-szállítós piacon a Tesco (és a GRoby, CBA). Az Auchan Magyarország Kft. várhatóan idén szeptembertől indítja el online szolgáltatását - a kezdeti időszakban Budapesten lehet csak rendelni -, míg a Spar Magyarország Kft. várhatóan jövőre nyitja meg online áruházát.

Iparági forrásaink szerint nagyságrendileg 500 millió és 1 milliárd forint közötti invesztíciót igényel egy ilyen szolgáltatás elindítása; ebben már az autóflottától kezdve minden beruházási költség benne van. Habár a Spar esetében az indulás pontos időpontja mellett a szolgáltatás konkrét helyszíne is titkos egyelőre,

nem lennénk meglepve, ha a kezdetekkor ők is a fővárost favorizálnák.

Érdekesség, hogy a Spar-csoportnak (leszámítva a Hervist, amely szintén a holdinghoz tartozik) a régióban sehol nincs klasszikus webshopja, Ausztriában például nonfood (interspar.at), illetve bor vonalon (weinwelt.at) vannak jelen. Arról egyelőre nincs információnk, hogy a régióban van-e folyamatban ezirányú fejlesztés, illetve ez befolyásolja-e a hazai terveket.

Tavaly már több mint 10 milliárd forintos piac volt az online élelmiszer-kiskereskedelem: a GKI Digital 10 legnagyobb hazai e-kereskedőt számba vevő e-toplistáját pedig magasan a Tesco online bevásárlás vezeti. A brit óriás mellett jóval szerényebb szeletet hasít ki az e-tortából a másik két szereplő, a CBA és a G-Roby webáruháza - konkrét forgalmi adatokat azonban a GKI nem hoz nyilvánosságra.

Maczelka Márk, a Spar kommunikációs vezetője a hazai kínálat kapcsán a Pénzcentrum megkeresésére elmondta, hogy gyakorlatilag

a Spar teljes termékpalettájára kiterjed majd a szortiment.

Tehát a száraz élelmiszerek mellett éppúgy megtalálhatóak lesznek majd a kínálatban a 0-5 Celsius fok közötti tárolást igénylő, illetve a -20 Celsius fok alatti, mélyfagyasztott tételek is. Információink szerint az Auchan is teljes termékpalettával készül a startra.

Átlagon felüli fizetés: érettségivel, sima jogosítvánnyal

Nem sokkal az Auchan bejelentése után megjelentek a szolgáltatáshoz kapcsolódó első álláshirdetések is az élelmiszermulti honlapján, de természetesen a Tesco online kereskedelmi üzletága is folyamatosan keresi új munkatársait. Mint azt az Auchan karrieroldalán írják,

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Dinamikusan fejlődő internetes kereskedelmi üzletágunkba keresünk házhozszállításért felelős, kiszolgálási munkatársakat, teljes vagy részmunkaidőben.

Ráadásul a lehetőség sok fiatalnak vonzó lehet, hiszen az elvárások között az alapvető képességek mellett mindössze egy érettségi, B kategóriás jogosítvány, és némi kis tehergépjármű vezetésében szerzett tapasztalat szerepel; és mindezért versenyképes fizetést ígérnek

A Pénzcentrum iparági értesülései szerint ez olyannyira igaz, hogy a feladat komplexitása miatt az átlagosnál jóval magasabb az internetes kereskedelmi üzletágban dolgozó fuvarosok bérezése, mint más logisztikai területen. Csak összehasonlításképp, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat legfrissebb adatai szerint egy tehergépkocsi-vezető, kamionsofőr jelenleg bruttó 164 785 forintot keres, míg a Tescós kiszállítóknál értesüléseink szerint nem ritka a

bruttó bő 200 ezer forintos fizetés sem.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem