Címke: invesztíció (20 cikk)

Gosztola Judit | 2019. július 24. 05:45

Gondoltad volna? Ennyit keres egy árukiszállító az Auchan-nál

A munkaerő szempontjából egyetlen hazai cég sincs könnyű helyzetben, az Auchan üzleteiből például az állomány 7 százaléka hiányzik. Ám ahelyett, hogy beszállna kiskereskedelmi szektorban dúló licitháborúba, inkább a meglévő dogozók megtartására koncentrál, HR szempontból hosszú távon ezt tartják a cég legfontosabb feladatának. A Pénzcentrum HRcentrum rovatának kérdéseire Széll Hajnalka, az Auchan Magyarország Kft. HR-igazgatója válaszolt, aki azt is elárulta, több millió forintot fektetnek saját munkavállalóikba: egy náluk dolgozó pénztár hostess jelentkezhet akár központi asszisztensi pozícióra, de szakmát is tanulhat, lehet pék, karbantartó, biztonsági őr vagy targoncás. A bérekkel kapcsolatban pedig elárulta, menynit keresnek az árukiszállítók.

Gosztola Judit | 2019. február 28. 05:40

Itt a súlyos igazság: így veszik el a robotok a magyar melósok munkáját

Gyakran riogatják a magyar munkavállalókat azzal, hogy a gépek előbb vagy utóbb elveszik a munkájukat, és a mesterséges intelligencia perceken belül helyettesíti majd a humán erőforrást. De vajon tényleg van félnivalónk? Barátaink vagy ellenségeink a számítógépek, megkönnyítik vagy ellehetetlenítik az életünket? Kik "élhetik túl" a robothadsereg benyomulását, és kik azok, akiknek a jövőben már nem lesz munkája? A titok az alkalmazkodásban van, a tanulásban és a nyitottságban - tudtuk meg G. Nagy Balázstól, a Trenkwalder ügyvezetőjétől, aki beszélt még a Pénzcentrumnak a hazai munkaerőhiány problémáiról, a tömeges kivándorlásról, valamint a magyarországi és a nyugati bérek közeledéséről. Interjú.

Orosz Márton | 2010. szeptember 7. 04:42

Elindította a szezont az IKEA: itt az idei katalógus!

Hivatalosan tegnap jelent meg az IKEA 2011-es katalógusa. A 376 oldalas kiadvány tavaly világszerte közel 200 millió(!) példányban jelent meg, és kimondva- kimondatlanul a fogyasztói társadalom egyik nemzetközi szimbólumának számít, ráadásul idén ünnepli 60. születésnapját. Tekinthetjük úgy is, hogy a svéd lakberendezési áruházlánc ezzel elindította az idei -karácsonyra készülő- vásárlási szezont, hiszen fő konkurense, a KIKA is a napokban rukkolt elő saját, hasonló kiadványával.

Pénzcentrum | 2010. február 26. 10:12

SPAR: 23 milliárdos növekedés, 700 fős létszámcsökkentés

A SPAR csoport éves konszolidált forgalma 2009-ben 397,3 milliárd forintot tett ki: ez az összeg 6,2%-os növekedést jelent az előző évihez viszonyítva. A menedzsment értékelése szerint a nehéz gazdasági körülmények ellenére az áruházlánc teljesítette kitűzött céljait.

Orosz Márton | 2009. szeptember 2. 06:20

Tízezrekkel drágult az IKEA: brutális számok

Hatalmas reklám-körítéssel jött ki néhány hete az IKEA legújabb katalógusa. A svéd bútoráruház bevett gyakorlata szerint az árak augusztus elsejétől, egy éven át érvényesek, azonban mint az várható volt, idén jelentős drágulás következett be. Van, ami 80 ezer forinttal kerül többe, mint tavaly.

Pénzcentrum | 2009. április 6. 08:15

Támogatott lakáshitel: roham várható a bankfiókokban

Súlyos jogi problémákat szülhetne a támogatott hitelek visszamenőleges módosítása, ezért a jogászok szerint a folyamatban lévő szerződéseket nem érintik a szigorítások. Becslések szerint az idei költségvetésben az állami kamattámogatás nem éri el a tízmilliárdos nagyságrendet. A statisztikai hivatal adatai szerint 2008 első felében a lakáshitelek 8 %-a volt államilag támogatott, az arány némileg javulhatott a devizahitelek visszaszorulásával.

Pénzcentrum | 2009. február 17. 14:30

Nyolc érv az ingatlanbefektetések mellett

Válságos időszakban sokan keresik azt a befektetést, ahol viszonylagos biztonságban tudhatják megtakarított pénzüket. Az Elephant Holding nyolc érvet állított össze azok számára, akik fővárosi újépítésű ingatlan vásárlásán gondolkoznak.

Pénzcentrum | 2009. január 12. 10:00

Termőföld-alapú hitelezésre szakosodott az Első Agro Hitel Zrt.

A magyarországi mezőgazdasági vállalkozások részben a termőföld forgalmát korlátozó jogszabályok miatt nehezen jutnak forrásokhoz. Ennek következtében gyakran le kell mondaniuk fontos fejlesztésekről, így a rendelkezésükre álló termőterület bővítéséről is. Ezen a helyzeten kíván változtatni a nemrégiben megalakult Első Agro Hitel Zrt., amely - a PSZÁF engedélyével rendelkező pénzügyi vállalkozásként - a termőföldek piaci értékét alapul véve nyújt kölcsönt a gazdáknak vagy azoknak a befektetőknek, akik a termőföldvásárlást hosszú távú invesztíciónak tekintik.

Pénzcentrum | 2008. november 28. 16:39

Összefogásra van szüksége a Balatonnak

November 27-én került megrendezésre a negyedik REevolutio Fejlesztési Kerekasztal, melynek központi témája a Balaton-fejlesztési program bemutatása volt a befektetések és fejlesztések tükrében. A beszélgetés célja a közös nevező megkeresése volt a fejlesztési szakma és a politikai oldal között, melyet több mint húsz meghívott résztvevőn túl számos érdeklődő tekintett meg.

Pénzcentrum | 2008. október 20. 05:55

Létezik még befektetés, amiben valóban bízhatunk?

A nemesfémek, de különösen az arany évszázadok óta az egyik legértékállóbb befektetési forma. De nem csak ez az egy tulajdonsága teszi a befektetők számára vonzóvá, hiszen az egyéb mutatókkal való viszonylagos korrelálatlansága miatt is érdemes a portfoliónkban aranyat tartani.

Pénzcentrum | 2008. július 7. 11:35

Befektetési alapkezelőt hoz létre a BROKERNET Csoport

QUANTIS Investment Management Zrt. néven befektetési alapkezelő vállalatot alapít a BROKERNET Csoport. Az alapkezelő vezérigazgatója Sárándi Ákos, befektetési vezetője Rebák Attila lesz. A szakemberek a Credit Suisse Asset Management budapesti irodájából csatlakoznak a BROKERNET Csoporthoz.

Pénzcentrum | 2008. július 2. 13:15

Megkezdődhet a Generali Alapkezelő új befektetési alapjainak forgalmazása 1,6 milliárd forint gyűlt össze a négy nyíltvégű alapban

A Generali Alapkezelő június közepén indított új befektetési alapjainak jegyzése június 30-án lezárult, az alapokban a kéthetes jegyzési időszak során összesen 1,6 milliárd forint gyűlt össze. Az aktív befektetési politikát követő, a közép-kelet-európai, a nemzetközi fejlődő piaci, és az infrastrukturális részvényekbe, továbbá az újonnan tőzsdére lépő vállalatokba és a jelentős növekedés előtt álló társaságok értékpapírjaiba fektető nyíltvégű alapok forgalmazása július közepén megkezdődik. Az alapok befektetési jegyeinek jegyzésére ezt követően a Raiffeisen Bank országos fiókhálózatában, a hitelintézet privát banki üzletágán keresztül, valamint a Concorde Értékpapír Zrt. és az Erste Befektetési Zrt. hálózatában van lehetőség.

Pénzcentrum | 2008. június 17. 12:32

A változékony befektetési környezethez igazodó alapokat indít a Generali Alapkezelő

A Generali Alapkezelő június közepétől öt új, köztük egy, a hazai piacon újdonságnak számító befektetési alappal bővíti termékportfolióját. A nyíltvégű alapok a közép-kelet-európai-, a nemzetközi fejlődő piaci-, és az infrastrukturális részvények, valamint - Magyarországon elsőként - az újonnan tőzsdére lépő vállalatok papírjainak árfolyam-erősödéséből, illetve a jelentős növekedés előtt álló társaságok értékpapírjainak hozamából kínálnak részesedést a befektetőknek. Az abszolút hozam elérését célzó alap kihasználja mind a negatív, mind a pozitív tőkepiaci helyzetből adódó lehetőségeket. A Generali Alapkezelő új befektetési alapjai június 30-ig jegyezhetők.

Pénzcentrum | 2008. június 11. 14:35

Magyarország: a szolgáltatói szektorra kell figyelni

Magyarországnak, amely ugyan két hellyel visszacsúszott az előző évhez képest, azonban még mindig Európa hetedik legvonzóbb befektetői célpontja, a jövőben arra kell számítania, hogy az ipari helyett a szolgáltató szektor fejlesztésével tarthatja meg, vagy javíthatja pozícióját. Az Ernst & Young befektetői vonzerőt vizsgáló felmérése szerint a Nyugat-Európába vetett invesztíciós hajlandóság csökkenni látszik, miközben Kína és Oroszország egyre népszerűbb. Magyarország abban bízhat, hogy a nyugat-európai multinacionális cégek szolgáltatási feladatait veszi át, ehhez azonban egyebek mellett infrastrukturális és technológiai fejlesztésekre, valamint adócsökkentésre is szükség van.

Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem