Megszólalt Orbán a vasárnapi boltzárról

2016. április 8. 13:32

Korai még itt állást foglalni - mondta el Orbán Viktor, a Kossuth Rádiónak adott reggeli interjújában arra a kérdésére válaszolva, hogy fognak-e kampányolni a vasárnapi boltbezárás mellett.


A kormányfő azt mondta, hogy "higgadtan" tekintik át azt, ami az elmúlt egy évben történt. "A kormány hétfőn kap jelentést a gazdasági minisztertől arra, hogy mi a valóságos helyzet. Ezzel hétfőn szembe fogunk nézni" - mondta.

Arról is beszélt, hogy a vasárnapi munkavégzés tilalma számukra "egy általános elv". A kormány azt szeretné, ha nem lenne kényszer, azaz vasárnap csak akkor dolgoznának az emberek, ha akarnának. "Vissza akarjuk adni a szabad vasárnapot a munkavállalónak. Az első lépést a kereskedelemben tettük" - indokolta meg, hogy miért éppen a boltokat zárták be. "Nem haladunk elég gyorsan ebben az ügyben, óvatosan kell eljárni" - fogalmazott.

A Nemzeti Választási Irodánál történt botrányos jelenetekkel kapcsolatban megint mindössze annyit mondott, hogy kiderült, hogy a népszavazás rendjéről szóló törvény "néhány technikai részletében messze van a tökéletestől", pedig egy nagyon fontos szabály, hiszen "a nép alapvető jogáról van szó."

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 7. kedd
Tódor, Rómeó
6. hét
Február 7.
A házasság hete
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?