Megszólalt Orbán a vasárnapi boltzárról

Megszólalt Orbán a vasárnapi boltzárról

2016. április 8. 13:32

Korai még itt állást foglalni - mondta el Orbán Viktor, a Kossuth Rádiónak adott reggeli interjújában arra a kérdésére válaszolva, hogy fognak-e kampányolni a vasárnapi boltbezárás mellett.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A kormányfő azt mondta, hogy "higgadtan" tekintik át azt, ami az elmúlt egy évben történt. "A kormány hétfőn kap jelentést a gazdasági minisztertől arra, hogy mi a valóságos helyzet. Ezzel hétfőn szembe fogunk nézni" - mondta.

Arról is beszélt, hogy a vasárnapi munkavégzés tilalma számukra "egy általános elv". A kormány azt szeretné, ha nem lenne kényszer, azaz vasárnap csak akkor dolgoznának az emberek, ha akarnának. "Vissza akarjuk adni a szabad vasárnapot a munkavállalónak. Az első lépést a kereskedelemben tettük" - indokolta meg, hogy miért éppen a boltokat zárták be. "Nem haladunk elég gyorsan ebben az ügyben, óvatosan kell eljárni" - fogalmazott.

A Nemzeti Választási Irodánál történt botrányos jelenetekkel kapcsolatban megint mindössze annyit mondott, hogy kiderült, hogy a népszavazás rendjéről szóló törvény "néhány technikai részletében messze van a tökéletestől", pedig egy nagyon fontos szabály, hiszen "a nép alapvető jogáról van szó."

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 29. hétfő
Taksony
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?