Az infláció és a megugró árak miatt világszerte, így Magyarországon is egyre gyakoribbak a bolti lopások, miközben rohamosan terjednek az önkiszolgáló kasszák. Ez pedig rossz...
Jövőre több kenyérfajta összetétele megváltozhat, ha elfogadják a Magyar Élelmiszerkönyv kenyerekre és pékárukra vonatkozó részének módosítását. Emiatt azonban nem várható a kenyér árának emelkedése - írja a Metropol.
A javaslat pontosítja a már korábban szabályozott termékekre vonatkozó előírásokat, és meghatározza az újabb, eddig nem szabályozott kenyértípusok összetételét. Werli József, a Magyar Pékszövetség szakmai titkára szerint a változás miatt nem várható a kenyér árának emelkedése, a cél az, hogy jobb minőségű kenyerek készüljenek, egységes előírások szerint.
KATTINTS! Ha ilyen lesz a kenyér, a kutyának sem kell majd?!
Igaz azonban, hogy például a rozsliszt drágább a búzalisztnél, de nem sokkal és ezek a típusok csak kis szeletét jelentik a hazai kenyérfogyasztásnak. A szakmai titkár hozzátette, tervezet célja, hogy az egyoldalú fehérkenyér-fogyasztás eltolódjon az egészségesebb, rostokban, vitaminokban, ásványi anyagokban gazdagabb, rozs-, tönkölybúza- és teljes kiőrlésű lisztből készült kenyerek felé.
"Gyakori tévhit, hogy fenntarthatóan élni drága. (...) Pedig a fenntarthatóság sokkal gazdaságosabb" - Hegedűs Kristóf.
Egy fiatal közgazdász házaspár miért dönt úgy, hogy a budapesti életet hátrahagyva a Mátrába költözik, és megment egy 3,2 hektáros, kivágásra ítélt gyümölcsöskertet?
A környezettudatos, fenntartható életmód kialakítása mindannyiunk közös érdeke.
Anita a kislányának keresett használt télikabátot az online piacon, de a hatalmas kínálat ellenére sem találta meg, amit keresett. Így született meg a Ruhacsúszda ötlete.
-
Egyre többen használják a hulladékudvarokat: így jut vissza a körforgásba a régi bútor, elektronikai eszköz
Most akár pénzjutalmat is nyerhet, aki a megjelölt napon adja le felesleges holmiját.
-
Budapest Borfesztivál: minden kortyban élmény, minden cseppben elegancia (x)
A Budapest Borfesztivál szeptember 11. és 14. között 4 napra elfoglalja méltó helyét a borkultúra, a gasztronómia és az elegancia fellegvárában.


