21 °C Budapest

A kozmetikai cégek titkai: a minőség a fontos, vagy a csodát ígérő reklámok?

2015. december 18. 15:02

A fizetőképes kereslet növekedésével arányosan nő Magyarországon a prémium- és luxuskozmetikumok iránti igény is. Azaz úgy tűnik, hogy egyre többen vannak, akik megengedhetik maguknak a magasabb minőséget és a magasabb árakat - a kozmetikumoknál is.

Aki nagyobb bevásárlóközpontban járt az elmúlt hetekben, szinte biztosan belefutott valamilyen kozmetikai márka kirakatába - és persze a webshopok is egyre több embert hódítanak meg. A drogériákból is ismert brandeken túl az elmúlt években megjelentek a természetesösszetevőket tartalmazó, vagy a kézműves kozmetikai szaküzletek. A magyar vásárlók az elmúlt években olyan márkákkal ismerkedhettek meg, mint a Lush, a The Body Shop, a Manna, vagy épp az Adrienne Feller.

Természetesen jelentős különbségek vannak a fent felsorolt márkák között, termékpalettájuk, összetevőik, a termékfejlesztés és a gyártás, na és persze az árak tekintetében is.

Utóbbira nézzünk egy példát:

Például a szappanok a Lush-nál 1 290 forinttól kezdődnek, a Body Shop-nál 890 forinttól találhatunk ilyen termékeket (100 grammos árakat nézve). Az Adrienne Feller webshopban 1 250 forint 100 gramm - igaz, ez utóbbi cég minőségi, kizárólag magyar alapanyagokból készíti bio kozmetikumait.


Ezzel együtt a klasszikus márkák, a nagy nemzetközi nevek is egyre nagyobb szeletet szakítanak ki maguknak a piacból. Ha belépünk egy drogériába, csak az arckrémeknél tucatnyi gyártó termékei közül választhatunk. Karácsony közeledtével pedig alig találni olyan tévés reklámblokkot, ami ne valamelyik világcég - azonnali hatást ígérő, a legkomolyabb kísérletekkel igazolt, laboratóriumi tesztek által bizonyított - termékének bemutatásával kezdődne.

Nagy különbségek a gyártók között

Két markánsan elkülönülő irányzat él egymás mellett a piacon, az egyik a szintetikus anyagokat alkalmazó, a mindenáron azonnali hatást követelők köre, a másik pedig a tudatos vásárlók, a kizárólag természetes alapanyagok hosszú távú hatásának hívei - véli Feller Adrienne szépségterapeuta mester.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Vásárlóink között megtalálhatóak a tudatos és kevésbé tudatos kozmetikumhasználók, a vastagabb és vékonyabb pénztárcájúak, azok, akik talán először a külcsín miatt választottak bennünket, majd a használat során meggyőztük őket a termékeinkben rejlő értékekről is, valamint azok, akik tisztában vannak vele, hogy akár férfiak, akár nők vagyunk, csak a legnemesebb, a legjobb anyagot használhatjuk bőrünk ápolására.

 - folytatta.


Az Adrienne Feller márka életrehívója hozzátette: termékeik koncentráltabban tartalmaznak hatóanyagokat, mondhatni csak hatóanyagokat tartalmaznak, így a kívánt hatás eléréséhez minimális mennyiségre van szükség belőlük. A klasszikus termékek mellett nagyon népszerűek az extrább textúrájú, különlegesebb használatot igénylő termékeik is: arcolajaik, arcpermeteik vagy testolajaik, de nagyon kedveltek a magyar termálvíz-alapú készítményeik is, például a Hungarian Spring termékcsalád. Alapanyagaikat a legkülönbözőbb magyar forrásokból szerzik be: a megfelelő ásványi anyag-tartalomért a Széchenyi fürdő termálvizét, antioxidánsokért a villányi kékszőlőt, regeneráló hatása miatt pedig a pannonhalmi levendulát használják.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem